23948sdkhjf

PCB-holdige materialer under kyndig behandling

Når bygninger med PCB-holdige materialer skal renoveres eller nedrives er nye retningslinier gældende. Hos BR. Miljø Entreprise har man gjort det til sit speciale at fjerne asbest, PCB og andre farlige stoffer i bygninger i Danmark, Norge og Sverige.
Når der skal fjernes asbest, PCB eller andre farlige stoffer i bygninger i Danmark, Norge eller Sverige er virkomheden BR Miljø Entreprise på pletten. Her har man nemlig gjort det til sin levevej at arbejde med de farlige stoffer.

PCB – endnu en alvorlig trussel mod vort miljø!
Poly-Chlorerede-Bifenyler er en række af kemiske sammensætninger, faktisk over 200, der er anvendt i bygningsmaterialer siden 1950 og frem til sidst i 70´erne, primært i kondensatorer, transformere, forsegling i termoruder, og elastiske fugemasser. En type af fugemasse (polysulfid) kan indeholde op til 30 % PCB.

Under nedbrydning omdannes PCB til andre endnu mere giftige stoffer – bl.a. Dioxin, som er kendt fra kemikalieulykken i Seveso i Italien for mange år siden, samt som bladfjernende middel(Agent Orange) i Vietnamkrigen.

Når bygninger med PCB-holdige materialer skal renoveres eller nedrives, er der nye retningslinjer fra Arbejdstilsynet gældende for fjernelse af disse. En instruks er oprettet 22 oktober 2007 med øjeblikkelig ikrafttræden.

BR Miljø-Entreprises arbejde med asbest & PCB
BR. Miljø-Entreprise, Brørup, har i flere år arbejdet med fjernelse af asbest, PCB og andre farlige stoffer i Danmark, Norge og Sverige. I Norge og Sverige er der skrappere regler for sådanne opgaver end i Danmark, og firmaets medarbejdere der udfører opgaverne i disse lande, har gennemgået de uddannelser som kræves i dér.

I Danmark udfører firmaet også sådanne opgaver, og der er af sikkerheds- og miljømæssige hensyn gennemført en lignende uddannelse for de danske medarbejdere, og naturligvis også den i Danmark krævede asbestuddannelse.

Specialværktøj & sikkerhedsforanstaltninger
BR. Miljø-Entreprise råder over specialværktøj til bortskæring, så man i vid udstrækning undgår frigivelse af PCB., og når det ikke er muligt, anvendes meget høje sikkerhedsforanstaltninger i form af beskyttelsesdragter og åndedrætsværn der beskytter med de giftige stoffer og partikler.

Miljøcertificeret med ISO 14.001
BR. Miljø-Entreprise, er miljøcertificeret med ISO 14.001, hvilket giver en garanti for at firmaets opgaver bliver udført på en optimal miljømæssig måde.

Se www.br-miljo.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111