23948sdkhjf

God start på modernisering af byggesagsbehandling

Regeringens forslag til at modernisere kommunernes byggesagsbehandling er et skridt i den rigtige retning, og Dansk Byggeri håber, at arbejdet med at forbedre systemet vil forsætte
Det kan tage lang tid, at få en byggesag igennem det kommunale system. Det problem søger regeringen at løse med et forslag til ny effektiv byggesagsbehandling. Dansk Byggeri ser forslaget som en god begyndelse.

- Det fremsatte forslag kan være en god begyndelse, men det er stadig nødvendigt med en samlet og mere omfattende plan for moderniseringen af byggesagsbehandlingen, siger afdelingschef i Dansk Byggeri, Niels Nielsen.

I regeringen forslag slipper kommunerne for at sagsbehandle de byggetekniske forhold ved ukomplicerede byggerier. Ukomplicerede byggerier er mindre byggerier som fx enfamiliehuse, sommerhuse og garager samt ukomplicerede industribyggerier og jordbrugserhvervets bygninger. Men forslaget rummer ikke ændringer for alle andre byggerier.

Regeringen erkendte problemerne med især de lange byggesagsbehandlingstider allerede i forbindelse med udgivelsen af dens Byggepolitiske Handlingsplan i maj 2007. Flere undersøgelser, blandt andet fra Dansk Byggeri, har siden bekræftet, at der er et stort behov for nytænkning på området. For eksempel privat deltagelse i behandling af byggesager. Den Byggepolitiske Handlingsplan indbefattede, at private virksomheder kunne sagsbehandle byggesager ved at være underkastet en certificeringsordning.

- I Dansk Byggeri mener vi, at der er tidsmæssige gevinster ved at overflytte sagsbehandlingen til private virksomheder, så sagsbehandlingen kan integreres direkte i projekteringen af byggeriet. Vi er meget tilfredse med, at Erhvervs- og Byggestyrelsen nu kommer med et udspil, der er med til at effektivisere byggesagsbehandlingen, men det er nødvendig, at der arbejdes med yderligere forenklinger og forbedringer, end det der lægges op til, understreger Niels Nielsen.

Dansk Byggeri vurderer, at byggesagsbehandlingen kan moderniseres via øget anvendelse af IT og digitalisering samt etablering af professionelle byggetekniske centre. Dansk Byggeri ser gerne at ideerne gennemføres efter en plan med flere faser, der aktiveres efterhånden, som tiden er moden for de enkelte faser.

- Vi vil overfor Erhvervs- og Byggestyrelsen komme med en samlet plan for moderniseringen af byggesagsbehandlingen. Den vil blandt andet omfatte udmøntning af de bedste ideer fra regeringens egne handlingsplan, slutter Niels Nielsen.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125