23948sdkhjf

Byggebranchen er langt bedre end sit rygte

Endnu en undersøgelse viser, at mere end otte ud af ti privatkunder er tilfredse med det arbejde, de får udført af en bygge- eller håndværksvirksomhed. Branchen vil fastholde fokus på de utilfredse kunder.
Den danske byggebranche er langt bedre end sit rygte. I den offentlige debat tegnes ofte et billede af en branche med store kvalitetsproblemer, men mere end otte ud af ti kunder, er tilfredse med det arbejde, der leveres. Faktisk er kunderne så tilfredse, at otte ud af ti helt sikkert eller sandsynligvis vil bruge den samme bygge- og håndværksvirksomhed igen, eller ligefrem anbefale virksomheden til andre. Det viser ny undersøgelse udført for Fonden Realdania på baggrund af mere end 1.000 interviews.

- Undersøgelsen bekræfter resultaterne fra tidligere undersøgelser af kundernes tilfredshed, som blandt andet Dansk Byggeri og TEKNIQ har fået foretaget af uvildige analysebureauer, forklarer direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri og fortsætter:

- Forbrugerne er generelt godt tilfredse med den enkelte bygge- eller håndværksvirksomheds arbejde, så opgaven er at fortsætte ad det spor, der i de seneste år er afstukket – nemlig at professionalisere og styrke samarbejde mellem den private boligejer og byggebranchens virksomheder. Vi skal huske på, at to ud af ti boligejere omvendt ikke er tilfredse med det produkt og den proces, de oplever, når de bestiller en byggevirksomhed til at udføre et stykke arbejde.

I installatørernes organisation, TEKNIQ, advarer direktør Flemming Preisler også mod overdreven tilfredshed og peger på en tydelig forventningsafklaring mellem virksomhed og kunde, som en af de væsentligste grunde til, at kunderne ikke altid er tilfredse.

- Undersøgelsen viser, at ni ud af 10 boligejere ikke ved, at der findes en forbrugeraftale, der kan gør forholdet mellem håndværkere og de private boligejere endnu mere smidigt. Vores medlemmer skal naturligvis sørge for at informere kunderne om denne mulighed, men omvendt må kunderne også selv opsøge den slags hjælpeværktøjer, pointerer Flemming Preisler.

Det er naturligvis et problem, at ikke ret mange kunder kender til Forbrugeraftalen. Det forhold bør ændres, og både Dansk Byggeri og TEKNIQ vil gå videre med den række af initiativer, som skal sikre, at byggeerhvervets kunder får det produkt de ønsker sig, og at de får en positiv oplevelse, når de få besøg af en bygge- eller håndværksvirksomhed.

- Her spiller også – og ikke mindst - intern efteruddannelse, gode vejledninger og vores erfaringsopsamling via Byggeriets Ankenævn og BYG Garantordningen en central rolle, siger Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

I den nye og netop offentliggjorte undersøgelse er anbefalingen, at bygge- og håndværksvirksomhederne bliver bedre til at informere kunderne om ændringer undervejs samt, at de bliver bedre til at styre og koordinere arbejdet. Endelig skal håndværkerne også blive bedre og mere villige til at udbedre eventuelle fejl og mangler.

– Det er anbefalinger, som vi klart kan tilslutte os. I installationsbranchen arbejder vi løbende med kvalitetsudvikling. Det er faktisk et lovkrav, at vores kvalitetssystemer skal løbende kontrolelres af en uafhængig instans. Men det er også vigtigt for mig at sige, at byggebranchen er kendetegnet ved, at kunderne lægger meget vægt på pris. Det er ikke nødvendigvis befordrende for kvaliteten i byggeriet, slutter Flemming Preisler.


Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11