23948sdkhjf

Dansk Byggeri om BR08

De hidtil gældende bygningsreglementer BR 95 for erhvervs- og etagebyggeri og BR-S 98 for småhuse inklusive de to reglementers i alt 27 tillæg afløses nu af ét samlet og forenklet bygningsreglement BR08.
- I Dansk Byggeri er vi godt tilfredse med resultatet og bifalder, at Erhvervs- og Byggestyrelsen arbejder for nødvendige forenklinger i byggeriet. Det nye BR08 er bestemt et skridt i den rigtige retning, siger teknisk konsulent, Michael Mortensen, Dansk Byggeri, i forbindelse med lanceringen af BR08.

De væsentligste ændringer i bygningsreglementet er:

  • Bestemmelser om bygningers indretning formuleres som funktionskrav, idet der fokuseres på tilgængelighed.
  • Bebyggelsesprocenten hæves, men beregningen ændres, så vejarealer ikke længere kan indregnes i arealet, mens udestuer og overdækninger skal medregnes.
  • Udførelses- og detaljebeskrevne brandbestemmelser fra BR-S 98 erstattes af funktionskravene fra BR 95.
  • Der stilles krav om det maksimalt tilladelige fugtindhold i de færdige bygninger, så risikoen for dannelse af skimmelsvamp reduceres.
  • Afsnittene om installationer i BR 95 og BR-S 98 samles og forenkles.
  • Bestemmelser om bygningers indeklima formuleres som funktionskrav. Herunder bringes lydkrav i overensstemmelse med gældende viden og på niveau med kravene i Norge og Sverige.
På energiområdet forventes BR08 suppleret med en ny lavenergiklasse indenfor kort tid.

- Det ser vi frem til. Vi vil fortsat deltage i det konstruktive samarbejde med Erhvervs- og Byggestyrelsen om at nå den politiske målsætning på en 75 % reduktion af energiforbruget i nye bygninger frem til 2020, understreger Michael Mortensen.

Bygningsreglementet består stadig af en egentlig kravtekst. Det vil sige de juridiske bindende forskrifter, samt en vejledning med skitser, kommentarer til kravteksten og litteraturhenvisninger.

- Men som noget helt nyt suppleres BR 08 med en SBi-anvisning til selve reglementet. I anvisningen findes uddybende forklaringer af kravene i BR 08. Anvisningen bliver dermed et vigtigt redskab, når bygningsreglementets funktionskrav skal fortolkes og omsættes til praktiske bygbare løsninger, slutter Michael Mortensen.



Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11