23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Partnerskaber er et godt alternativ til sociale klausuler

Dansk Byggeri glæder sig over, at partnerskabsaftalen med BL-Danmarks Almene Boliger har givet lærepladser til 299 unge. Det viser, at partnerskabsaftaler er et godt alternativ til klausuler, mener Dansk Byggeri
Når et byggesjak går i gang med at renovere almennyttige boliger i Jylland, på Fyn eller Sjælland, så er der også lærlinge med på holdet. En optælling fra BL - Danmarks Almene Boliger viser, at der i gennemsnit var ansat 12 procent lærlinge på større renoveringsopgaver af almennyttige boliger støttet af Landsbyggefonden.

Optællingen sker cirka to år efter, at BL - Danmarks Almene Boliger og Dansk Byggeri indgik en partnerskabsaftale om at skaffe lærepladser på renoveringsprojekter.

- Selvfølgelig blev der også ansat lærlinge på renoveringsopgaverne før partnerskabsaftalen, men der er ingen tvivl om, at når vi tager dialogen med de håndværks- og entreprenørvirksomheder, der skal stå for renoveringen, så gør de en ekstra indsats for at få plads til så mange lærlinge så muligt, siger afdelingschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

- Vi stræber typisk efter, at der skal være 10 pct. lærlinge på en byggeopgave, så 12 pct. - svarende til 299 lærepladser - er rigtig flot. Det viser, at partnerskabsaftaler virker, og at det er et godt alternativ til sociale klausuler. I partnerskabsaftalerne ser vi på, hvad der kan lade sig gøre i praksis, mens sociale klausuler kun stiller krav om et bestemt antal lærlinge - uden at tage dialogen om, hvad der er mest fornuftigt og muligt i forhold til den enkelte byggeopgave og for virksomheden.

Ud over BL - Danmarks Almene Boliger har Metroselskabet og 21 kommuner også indgået en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri, som et alternativ til sociale klausuler.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078