23948sdkhjf

Dårlig håndtering af arbejdsulykker

De små virksomheder er for dårlige til at håndtere arbejdsulykker. Skylden skydes ofte over på medarbejderen eller på udtrykket et ”hændeligt uheld”.
I stedet for at lære af en alvorlig arbejdsulykke giver små virksomheder ofte medarbejderen eller hændelige omstændigheder skylden for ulykken. Selv ikke en ganske alvorlig ulykke får virksomheden til at lære af sine fejl, oplyser Erhvervsbladet.

Det konkluderer et forskningsprojekt fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) og Arbejdsmedicinsk Klinik ved Regionshospitalet i Herning.

22 mindre virksomheder indenfor metal-, bygge- og anlægsbranchen med under 20 ansatte deltog i projektet. Fælles for dem alle er, at de har anmeldt en arbejdsulykke inden for de sidste seks måneder.

- De helt små virksomheder drives typisk i en uformel familieatmosfære, hvor alle betragter hinanden som en del af familien. Det er positivt, men det har en bagside, for ejeren såvel som medarbejderen har en tendens til at beskytte hinanden, også hvis der sker en alvorlig ulykke, siger seniorforsker Pete Kines fra NFA.

Derfor tilskrives ulykken som regel hændelige omstændigheder. Dermed leder ulykken ikke til øget forebyggelse, men tvært imod til en fælles overbevisning om, at forebyggelse ikke kan gennemføres.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078