23948sdkhjf

Fem hektar udstykkes til boliger i Kolding

Endnu et nyt boligområde er på vej i Kolding.
Det er Kløvkær-grunden, det tidligere erhvervsområde, hvor N. P. Johnsens fyrværkerifabrik lå, som nu skal udstykkes med 5 hektar til nye boligprojekter. Det skriver Kolding Kommune på sin hjemmeside.

Plan- og Boligudvalget har mandag den 16. februar vedtaget et nyt forslag til en lokalplan for Kløvkærgrunden. Lokalplanen skal videre til godkendelse i Økonomiudvalget og i Byrådet den 16. marts. Herefter forventes den i offentlig høring fra den 18. marts til den 13. maj.

Fremtidens bæredygtige boliger
Lokalplanen lægger op til, at 5 hektar af Kløvkær-grunden kan bebygges. Heraf går de 1,2 hektar til Lejerbo Koldings boligprojekt med 35 lejeboliger. Lejerbo Koldings byggeri er resultatet af konkurrencen 'Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig', som Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter udskrev og som tegnestuen Dissing+Weitling vandt sidste år.

- Vi vil gerne invitere borgerne i lokalområdet og andre interesserede med til mødet, hvor vi fortæller mere detaljeret om lokalplanens indhold og betydning for den videre byudvikling på Kløvkærgrunden. Desuden vil Lejerbo Kolding præsentere det bearbejdede projekt for Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig, der i 2016 opføres som 1. etape af områdets bebyggelse, fortæller Georg Unna fra By- og Udviklingsforvaltningen.

Nye veje og regnvand som en ressource
Noget af det deltagerne på borgermødet kan se frem til at høre mere om, er hvordan veje, fællesarealer og grønne områder bliver placeret på grunden. Derudover bliver der også mulighed for at høre nærmere om, hvordan bæredygtighed er tænkt ind i lokalplanen som et tema for byggeriet på Kløvkær, f. eks. i forhold til håndtering af regnvand.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109