23948sdkhjf

Skou Gruppen bygger fremtidens seniorbolig i Roskilde

Fonden Due Brødre Kloster i Roskilde er i færd med en stor ombygning fra plejehjem til moderne og efterspurgte seniorboliger. Ombygningen udføres af entreprenørvirksomheden Skou Gruppen A/S.
Nutidens seniorer ønsker ikke at flytte i ældre- eller plejeboliger. De ønsker i stedet at flytte i mindre, praktiske boliger og bofællesskaber, konstaterer Ældresagen på baggrund af en undersøgelse.

Den viden udnytter entreprenørvirksomheden Skou Gruppen under den nuværende ombygning af et plejehjem med 50 plejeboliger, som skal blive til 30 moderne og lyse boliger, fordelt i tre bygninger, med et fælleshus og fællesområder i gården.

Et arkitektonisk puslespil
Bag ombygningen står Due Brødre Kloster, som har købt det tidligere plejehjem af Roskilde Domkirkes menighedspleje.

- Due Brødre Kloster har lavet et grundigt og velbeskrevet forprojekt, hvor de selv har defineret de arkitektoniske rammer for ombygningen. De har ønsket at gå væk fra de oprindelige rektangulære rum og i stedet skabe spændende boliger, hvor lejlighederne har forskellige størrelser og dimensioner, men stadig er funktionelle og fx kørestolsvenlige, siger projektleder, Jesper Dagø, fra Skou Gruppen.

For at lave selvstændige indgange til lejlighederne er mellemgange blevet revet ned. I hovedbygningen bygger Skou Gruppen lejlighederne op fra bunden, hvor der ikke er oprindelige vægge at tage højde for. Men i sidebygningerne udfører tømrerne og murerne et arkitektonisk puslespil:

- De oprindelige vægge mellem lejlighederne forskydes skråt i halvdelen af boligen, og i den anden halvdel af lejligheden bruges det oprindelige murværk som adskillelse mellem lejlighederne. Gipsplader og det oprindelige murværk bruges altså i kombination til at lave inddelingerne i nye lejligheder, og det kræver præcision – ikke kun på grund af de arkitektoniske hensyn, men også fordi to forskellige materialer skal spille sammen uden at slå revner, når man bygger det sammen, forklarer Jesper Dagø.

Færdige i september
Der bygges to- og treværelseslejligheder med køkkenalrum, og dermed bliver der både boliger til enlige og par.

Skou Gruppen har også underentreprenører som elektrikere, VVS-installatører, tagentreprenører og malere med i ombygningen, og projektleder Jesper Dagø forventer, at klosterets lejere kan flytte ind i de nye seniorboliger i slutningen af september 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094