23948sdkhjf

Hver femte virksomhed styrer mod konkurs

Sundhedstilstanden i bygge- og anlægssektoren er ikke, hvad den var før krisen. Antallet af virksomheder, hvis regnskabstal peger mod konkurs har stabiliseret sig på 19 pct.
Når en virksomhed både kører med underskud og har en mindre egenkapital end det loven kræver, er konkurs en mulig konsekvens.

Sådan ser virkeligheden ud for hver femte virksomhed i bygge- og anlægsbranchen, viser en særkørsel, som FSR (Danske Revisorer) har foretaget for Dagbladet Licitationen.

Tallet er uændret fra januar 2014 og en forbedring fra 2011, hvor andelen toppede med 24 procent. Men det er stadig højt:

- Der er mange positive takter, men det er rigtigt nok, at der stadig er et stykke vej, før det er rigtig godt, siger Tom Vile Jensen, erhvervspolitisk direktør i FSR, til Licitationen.

Den vurdering er Andreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri enig i, for selvom antallet af konkurstruede virksomheder er stabilt, skønner han stadig færre konkurser i 2015.

- Markedet er ikke i frit fald mere.

Vi er på et stabilt men dårligt leje, men det gør det lettere for virksomhederne, som er blevet vant til at navigere i et surt marked, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109