23948sdkhjf

Millionbeløb til naturprojekt i Kolding

Et Bynaturrum i Kolding skal skabe nye naturoplevelser for børn, unge og voksne midt i byen.
Projektet er en del af Lokale og Anlægsfondens og Friluftsrådets kampagne for ByNaturrum.

ByNaturrumet etableres som en pavillon i byparkens eksisterende stisystem og det bindes sammen med området med trædæk, der nærmest svæver over jorden. Der kommer et mødepunkt og to aktivitetsområder på henholdsvis 32 kvadratmeter og 40 kvadratmeter.

Bygningen opføres i træ, overdækkes og får vægelementer som skaber læ og opholdsrum. ByNaturrummet kommer således til at fremstå let, åbent og inviterende til ophold uafhængigt af vind og vejr.

Projektet vil blive videreudviklet i samarbejde mellem blandt andet Kolding Kommune, Naturskolen og de lokale folkeskoler. Byparken er udpeget som potentielt klimaprojekt og der vil være mulighed for at udvide med klimatilpasning i form af forsinkelsesbassiner og lignende tiltag i samarbejde med Kolding Spildevand.

I alt koster projektet 1,370 millioner kroner at etablere. Kolding Kommune har bevilget 411.000 kroner til projektet. Friluftsrådet støtter med 479.500 kroner fra udlodningsmidler til friluftsliv. Lokale og Anlægsfonden har netop bevilget 479.500 kroner til projektet, der er tegnet af Labland Arkitekter i samarbejde med Kolding Kommune.

Thomas Thinghuus, landskabsarkitekt i Kolding Kommune, siger om projektet:

- Idéen er at anlægge en pavillon i Klimakorridoren. Den vil komme til at danne udgangspunkt for naturoplevelser i én af de vigtige grønne korridorer indtil Kolding by. Vi vil nu tage fat i nogle af de brugergrupper vi forestiller os får gavn af projektet, for at få gode idéer til den endelige indretning.


Om ByNaturrum
ByNaturrum er ubemandede faciliteter, der fungerer som støttepunkter for det aktive friluftliv og samtidig øger brugernes forståelse af naturen. Idéen om ByNaturrum er skabt i fællesskab mellem Lokale og Anlægsfonden og Friluftsrådet, der sidste år lancerede en kampagne, som skulle finde de første bud på l andets ByNaturrum. Der bliver nu opført ByNaturrum i Randers, Kolding og Høje-Taastrup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125