23948sdkhjf

VVS-firma: Kundens kompromis kan blive forretningens fallit

Det er kunden, der bestemmer. Men det er installatørerne, der ved bedst.
Det er et klassisk dilemma i den danske vvs-branche. Hos det familieejede VVS-firma Charles Nielsen VVS i Brønshøj går de ikke på kompromis med præcision, håndværk og kvalitetsmaterialer. Det har sikret gensyn med kunderne gennem mere end fyrre år.

- Vi er afhængige af, at kunderne vælger os. Ligesom alle andre er det. I den sammenhæng kan vi ikke komme uden om, at prisen spiller en rolle, men en billig materialepris kan risikere at blive en dyr projektpris på sigt. Hvis vi leverer dårlige løsninger, kommer vores kunder med garanti ikke igen, og det har vi ikke råd til at risikere, siger Tommy Nielsen, der ejer Charles Nielsen VVS.

Toogfyrre år i en presset branche har lært Charles Nielsen VVS, at fokus på god kvalitet i håndværk og materialer er den sikre vej til overlevelse.

Pris og kvalitet er to sider af samme sag
Desværre er der mange kunder, der ikke er opmærksomme på, hvor dyrt et billigt produktvalg kan blive. Men ifølge Tommy Nielsen er det installatørerne, der bærer ansvaret for, hvilke valg der er sikrest både fagligt og økonomisk.

En sikker historie og produktudvikling hos producenterne er med til at give ham den nødvendige tryghed i at påtage sig ansvaret som fagmand i de opgaver, han udfører. Hans sikkerhed i materialekvaliteten er kundens sikkerhed, og i sidste ende er det også forretningens sikkerhed.

- Nogle gange kan vi spare nogle procenter ved at vælge alternative produkter på de store pro-jekter. Men en stor del af den besparelse går direkte til kunderne. Det er jo fint nok, problemet er bare, at de stadig forventer samme garantistillelse og ansvar fra vores side. Så det er altid en afvejning, om vi tør løbe den risiko. Det har vi endnu ikke turdet hos os, siger Tommy Nielsen.

En nemmere hverdag
Én ting er kvaliteten af de enkelte produkter, en anden vigtig ting er produkternes anvendelse i installatørernes hverdag. I den sammenhæng har praktiske detaljer som endekapper, presse-markeringer og garanteret utæthedspakninger i Geberits Mapress system for eksempel stor betydning.

- I starten gik vi alle i en form for osteklokke og troede, at produkterne bare var en gave til vores fag. Men så kom der pludselig fokus på materialesammenblandinger og korrosionsproblemer. Det blev løst med nye materialer som rustfrit stål og Mepla, fortæller Tommy Nielsen.

Det er dog først og fremmest inden for varme, pres og værktøj, der er sket en stor udvikling, og hos Charles Nielsen VVS sætter medarbejderne særligt stor pris på hurtige, ergonomiske og lette pressemaskiner.

Kvalitet til kunden er fremtid for forretningen
Sikre leveringsforhold, god rådgivning og komplette systemløsninger er også en stor hjælp for Charles Nielsen VVS’ 15 medarbejdere.

- Det er altafgørende for os, at vi får vores materialer til tiden, og at vi kan få rådgivning og sparring omkring et produkt. Selvom økonomien fylder meget i branchen i dag, er det vores erfaring, at vi sikrer vores fremtid på markedet ved at satse på kvalitet, siger Tommy Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094