23948sdkhjf

DK-GBC hædres med Rockwool Prisen

Præmien på 300.000 kr. skal bruges til at udvikle et helt nyt kursusforløb om bæredygtigt byggeri for landets arkitekt-, konstruktør- og ingeniørstuderende.
Hvis den danske byggebranche også i fremtiden skal fastholde sin internationale førerposition, kræver det en omstilling mod bæredygtigt byggeri. Det er baggrunden for, at den danske bæredygtighedsorganisation Green Building Council Denmark (DK-GBC) tirsdag blev tildelt Rockwool Prisen på 300.000 kroner.

Prisen er målrettet udvikling og afholdelse af et helt nyt, kommende kursusforløb for landets arkitekt-, konstruktør- og ingeniørstuderende om bæredygtigt byggeri og den danske certificeringsordning DGNB. Med fokus på bæredygtighed i byggeri er der vægt på kvalitetsparametrene miljø, et godt og sikkert indeklima og en god totaløkonomi.

- Vi har i Danmark gennem årene opbygget en international førerposition inden for energieffektivt byggeri. Nu ser vi i højere grad, at fokus i det globale marked flytter sig mod bæredygtigt byggeri, og den bevægelse skal vi være klar til at være en aktiv del af, siger Morten Bæk, direktør for Energistyrelsen, som overrakte prisen i forbindelse med en konference hos DK-GBC for bygherrer, rådgivere og materialeproducenter.

De studerende er fremtidens fagfolk
Ifølge komitéen bag uddelingen af Rockwool Prisen er netop uddannelse af de studerende et vigtigt sted at sætte ind, hvis Danmark skal sikre sig en stærk position inden for bæredygtigt byggeri. De studerende er fremtidens specialister og rådgivere og dermed dem, der sætter standarden for fremtidens byggeri og kan bidrage til at sikre, at den danske byggebranche hele tiden lever op til nye krav:

- Der er generelt en stigende interesse for bæredygtighed i byggebranchen, og det gælder ikke mindst hos de studerende, som ofte inspireres af de nyeste tendenser. De studerende er fremtidens fagfolk, og deres viden er helt afgørende for, om vi er i stand til at udvikle os sammen med markedet og bidrage til at præge det i en positiv retning. Hvis den danske byggebranche skal sikre sig en stærk position på det globale marked for bæredygtigt byggeri, har det stor betydning, at området får større opmærksomhed herhjemme, og, at de studerende bliver godt rustet til fremtidens krav, lyder det fra sekretariatschef i Boligøkonomisk Videncenter, Curt Liliegreen, som er medlem af priskomitéen.

Det er planen, at kurserne for de studerende afholdes i 2015, og DK-GBC forventes at annoncere kurserne i begyndelsen af året.

Om Rockwool Prisen
Rockwool Prisen har været uddelt siden 1966. Prisen er stiftet af Rockwool Danmark med det formål at fremme bestræbelserne på at forbedre det akustiske, termiske og atmosfæriske indeklima samt at fremme udviklingen af dansk byggeri.

Det er en priskomité, der beslutter, hvem prisen skal tildeles. Komitéen består af Professor Svend Svendsen, DTU, Curt Liliegreen, sekretariatschef i Boligøkonomisk Videncenter, Anders Gade, Civilingeniør PhD samt Lars Hørberg, Marketingdirektør Rockwool Scandinavia.

Blandt tidligere prismodtagere kan nævnes Egedal kommune, der i 2005 modtog prisen for at skabe Danmarks største lavenergibebyggelse. Bebyggelsen omfatter 750 boliger i området Stenløse Syd. I 2009 gik prisen til den amerikanske forfatter, arkitekt og designer William McDonough, der regnes for at være en af de fremmeste tænkere inden for miljømæssig bæredygtighed i design af byer og bygninger samt i industrielle processer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.707