23948sdkhjf

Kommunen river Tarm rådhus ned

Udgifterne til en renovering overskrider langt prisen for en nedrivning. Derfor vælger politikerne i Ringkøbing Skjern at rive det gamle rådhus i Tarm ned.
Rådhuset i Tarm bliver revet ned. Det besluttede økonomi- og erhvervsudvalget i Ringkøbing Skjern kommune på sit møde den 2. december 2014.

Prisen for at renovere det gamle rådhus vurderes at ligge på mellem 4 og 5 millioner kroner - vel at mærke uden at bygningen bliver tidsvarende bygningsmæssigt og energimæssigt. Samtidig koster det kommunen 75.000 kroner årligt at have bygningen stående tom.

Nedrivningen koster mellem 1 og 1,5 millioner kroner.

Store problemer med bygningen
Bygningen bliver ikke længere brugt af administrationen og er gennem flere år renoveret for at komme blandt andet skimmelsvamp til livs. Dog har bygningens tilstand medført, at flere dele af konstruktionen er blevet angrebet af skimmelsvamp. Problemer med indeklima- og arbejdsmiljø præger også bygningen. Endvidere har Teknologisk Institut konstaterer, at det gamle rådhus ikke er tidssvarende hverken bygningsmæssigt eller energimæssigt.

I forbindelse med en større forsikringsskade efter et skybrud har man konstateret, at gulvkonstruktion indeholder asfalt, som både indeholder meget sundhedsskadelige PAHer og har skimmelvækst på overfladen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142