23948sdkhjf

Fagentrepriser en succes i Nordfyn

Anlægsopgaver udbudt som fagentrepriser. Det udpeger nordfynske håndværkere som årsagen til, at flere kommunale opgaver går til lokale firmaer.
Det skriver Fyens Stiftstidende.

Nordfyns Kommune sætter fuld skrue på anlægsinvesteringerne. Det løfter byggebranchen. Samtidig har lokale håndværkere lettere vej til de kommunale anlægskroner end tidligere takket være kommunens strategi om at bruge fagentrepriser frem for hovedentrepriser.

Sådan lyder det ifølge Fyens Stiftstidende fra flere håndværkere. Blandt dem er malermester Allan Meldhede i Søndersø.

- Før var der en lang vej til opgaverne. Det kræver, at hovedentreprenøren kendte dig. I dag er der kortere vej, for du skal ikke ud og måske kæmpe med 12 andre firmaer i faget, påpeger Allan Meldhede overfor avisen.

Malerfirmaet har kunnet fordoble antallet af ansatte de seneste år. Blandt andet takket være fagentreprisen på en centrale tandklinik i Søndersø, udvidelse og ombygning af Søndersø Rådhus samt en ombygning på Særslev Skole.

Godt råd: Bliv skrevet op
Håndværkerne skal dog fortsat gøre en indsat
Fuld skrue på investeringerne
Ifølge kommunaldirektør Morten V. Pedersen, Nordfyns Kommune, bruger kommunen 262 millioner kroner på nybyggeri og renoveringer fra 2015 til 2018.

I 2014 anvender kommunen cirka 70 millioner kroner på området.
for at komme i betragtning, også selv der er blevet kortere vej til opgaverne.

Fra el- og it-fi rmaet ACT Innovation i Otterup er det korte råd at blive kendt teknik- og miljøforvaltningen. Og vejen er kort, bliv skrevet op på kommunens digitale håndværkerliste, der findes på internettet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079