23948sdkhjf

Byggeboom udfordrer Aarhus

Heftig aktivitet i byggeriet i og omkring Aarhus banker ledigheden i bund. Mangel på kvalificeret arbejdskraft kan blive et problem.
Det skriver JP Aarhus.

Ledigheden bliver trykket i bund af de mange store projekter på Aarhus Ø, Supersygehuset i Skejby og andre. 3F Aarhus Rymarken oplyser, at kun 35 ud af 1.000 medlemmer er uden arbejde i anlægs- og bygningsgruppen. Med fagforeningens ord er der fuld beskæftigelse.

Kvalificeret arbejdskraft er ifølge erhvervschef i Aarhus Kommune, Jan Beyer Schmidt-Sørensen, ved at være et problem for enkelte virksomheder. Han opfordrer derfor byggebranchen til at skærpe indsatsen for at sikre tilstrækkeligt med kvalificerede hænder. De skal blandt andet sikres med flere praktikpladser og ved at tage lærlinge.

BAT-kartellet: Ikke på niveau
Trods den store fremgang kan BAT-kartellet ikke genkende problemet med at finde folk - endnu.

- Den nuværende situation er en generel bedring af aktiviteten i branchen og lavere ledighed end sidste år. Vi er dog ikke helt på omdrejningshøjde endnu, og der er stadig ledige bygge- og anlægsarbejdere, som gerne vil i arbejde. Vores forventninger til 2014 er, at vi ikke har rystet os helt fri af krisen endnu, men vi forventer, at det ser bedre ud, når vi kommer et stykke ind i 2015, siger Camilla Vakgaard, økonom i BAT-kartellet, til JP Aarhus.

Hun fremhæver muligheden for at trække bygge- og anlægsarbejdere, der under krisen forlod feltet, tilbage.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094