23948sdkhjf

Tømrerbranchen mister momentum

Efter at have præsteret på et højt niveau ser landets tømrere ud til at have tabt pusten en smule, konkluderer Deloitte i en analyse af 637 virksomheder i branchen.
Efter så småt at være kommet sig over finanskrisen ser tømrerbranchen ud til at tabe momentum. Det primære resultat pr. ansat er faldet med otte procent i 2013 fra 43 t.kr. i 2012 til 40 t.kr. i 2013. Samtidig er afkastet af den investerede kapital blevet lidt mindre. Det viser den seneste analyse af 637 tømrervirksomheder fra Deloitte.

- Tømrerne er sædvanligvis mindre kapitaltunge end de øvrige underbrancher i bygge- og anlægsbranchen, og indtjeningen pr. ansat er derfor også mindre. Et primært resultat pr. ansat på 40 t.kr. er for lavt, og der bør være fokus på at forbedre lønsomheden væsentligt i det kommende år, siger partner Thomas Frommelt fra Deloitte i en kommentar til analysen.

Generelt ligger de mindre og mellemstore tømrervirksomheder meget ens på ca. 40 t.kr. pr. ansat. For de store virksomheder med over 50 ansatte er der noteret en stigning i både 2012 og 2013, og virksomhederne ligger nu gennemsnitligt lige over 20 kr. pr. ansat.

Mindre solide virksomheder
Sammenlignet med murere og bygge-anlægsentreprenører er tømrerne i størst fare for at gå konkurs. Tallene tegner ifølge Deloitte et billede af en underbranche, som er hårdere presset end bygge- og anlægsbranchen som helhed. 17 procent af tømrervirksomhederne er i fare for at gå konkurs.

- Det er en branche med lave indtrængningsbarrierer, og tømrervirksomhederne er derfor typisk mindre virksomheder. Da indtjeningsniveauet er lavere end i de øvrige underbrancher, er virksomhederne også mindre solide, siger Thomas Frommelt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093