23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Boligaftale giver 14.500 arbejdspladser

Brancheorganisationen glæder sig over, at Landsbyggefondens ramme til renoveringer er forhøjet betydeligt i både 2015 og 2016.
Fredag offentliggjorde regeringen den længe ventede boligaftale, og med en økonomisk ramme, der er væsentligt højere end forventet, bidrager aftalen positivt til aktiviteten i byggebranchen.

Ifølge beregninger fra Dansk Byggeri fremkalder aftalen i alt 14.500 arbejdspladser fordelt ud over årene 2015-2020.

- Der er 11.200 arbejdspladser i byggebranchen og 3.300 arbejdspladser i de erhverv, som leverer varer og tjenester til byggebranchen. Beskæftigelsen vil dog i 2015 kun stige med i alt 325 personer, og herefter tiltager stigningen til i alt 3.600 personer i 2020, siger analysechef Finn Bo Frandsen.

Læs også: 4,2 milliarder til renovering i 2015

Foreninger i hele landet skriger på modernisering
Boligaftalen indeholder tolv elementer, og for byggeriet knytter der sig naturligvis særlig interesse om renoveringsmarkedet.

- Det er meget vigtigt med fokus på forbedring af de almene boliger. Dels er interessen stor i boligselskaberne, da mange foreninger i hele landet skriger på modernisering. Det vil være dumt både økonomisk og boligsocialt at undlade at udføre de fornødne forbedringer og de forbedringer, der gør boligerne og udearealerne tidssvarende, siger Finn Bo Frandsen.

Som en del af aftalen opfordrer forligspartierne til, at der bliver indgået flere lokale partnerskabsaftaler mellem boligorganisationer og entreprenører om etablering af yderligere uddannelses- og praktikpladser.

- Det betyder, at entreprenørvirksomhederne forpligter sig til at bidrage med praktikpladser for at få flere unge gennem deres uddannelse. Dansk Byggeri er fortaler for partnerskabsaftaler, men vurderer, at aftalen på det område er meget ambitiøs, siger Finn Bo Frandsen

Dansk Byggeri hæfter sig endelig ved den del af aftalen, der omhandler nedrivninger. Her er det nye, at der nu kan foretages nedrivning i forbindelse med udlejningsproblemer.

- Behovet for nedrivning forventes at ville stige. I dag støtter Landsbyggefonden udelukkende nedrivninger med henblik på at sikre en afdelings videreførsel. Fremover får Landsbyggefonden også mulighed for at rive hele almene boligafdelinger ned, hvis der er udlejningsvanskeligheder. Det er der afsat 150 mio. kr. pr. år i perioden 2015-2018, slutter Finn Bo Frandsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094