23948sdkhjf

Carlsberg Byen opfører studie- og singleboliger

De første af op mod 600 mindre lejligheder opføres nu i Carlsberg Byens sydøstligste hjørne og skal bidrage til en mangfoldig bydel.
Med en blanding af butikker, kontorer, kultur- og uddannelsesinstitutioner samt 3.000 nye boliger vil Carlsberg Byen over de næste ti år blive omdannet fra en tidligere bryggerigrund til en levende og mangfoldig bydel i hjertet af København.

Et vigtigt led i den strategi er et varieret udbud af boligformer i forskellige størrelser og prisklasser, heriblandt ejerboliger og almene boliger. Opførelsen af 88 større ejerlejligheder i Bohrs Tårn er i gang, og nu opføres yderligere 32 mindre lejligheder fra 47 til 68 kvadratmeter. Det er de første af op til 600 mindre boliger målrettet særligt studerende og singler:

- Mangfoldighed er et vigtigt nøgleord i hele udviklingen af Carlsberg Byen som en ny og attraktiv bydel i København. Dette afspejler sig også i variationen af boligformer, der skal tiltrække mange forskellige typer beboere, bl.a. par med eller uden børn, singler og ældre. Udbuddet af boliger vil sammen med bydelens blanding af butikker, kontorer, uddannelses- og kulturinstitutioner bidrage til, at her kommer til at være liv fra tidlig morgen til sen aften,” forklarer Jens Nyhus, administrerende direktør i udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, der står bag udviklingen af den tidligere bryggerigrund, der i alt tæller 33 hektar.

De 32 mindre lejligheder er placeret i Carlsberg Byens sydøstligste hjørne og opføres af NCC. Bygningen 2.163 kvadratmeter kommer til at ligge ved siden af Professionshøjskolen UCC’s nye campus, Campus Carlsberg, hvor 10.000 studerende vil få deres daglige gang fra 2016. De 32 mindre lejligheder forventes at stå færdige medio 2016, og de første boliger forventes sat til salg første kvartal 2015.

Carlsberg Byen opføres efter arkitektfirmaet Entasis’ masterplan – en plan, der blev tildelt prisen som verdens bedste masterplan på World Architecture Festival i Barcelona i 2009. Når Carlsberg Byen er fuldt udviklet, vil bydelen rumme knap 600.000 etagemeter blandet byggeri, herunder ca. 3.000 boliger, blandet butiksliv, kulturelle tilbud, restauranter, caféer, firmadomiciler, kontorer, liberale erhverv, idrætsfaciliteter og institutioner. 15 % af den samlede byggemasse vil bestå af bevaringsværdige bygninger fra bryggeritiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156