23948sdkhjf

Eksport trækker væksten hos Idealcombi

Den nordvestjyske vinduesproducent er omsætningsmæssigt tilbage på før-krise-niveau. Indtjeningen stiger dog ikke i samme takt.
En positiv udvikling i eksporten, ikke mindst til det engelske marked, er baggrunden for, at Idealcombi i 2013/14 formåede at øge omsætningen med 16 procent til 530 mio. kr. – det højeste niveau i seks år.

Den stigende omsætning smitter dog ikke nævneværdigt af på indtjeningen. På bundlinjen er resultatet efter skat steget beskedent fra 17 til 17,6 mio. kr., hvilket først og fremmest forklares med et højt investeringsniveau:

- Trods en stigende omsætning har selskabet i regnskabsåret oplevet en markant stigende priskonkurrence, og i forsøget på at kompensere herfor, er der i årets løb investeret betydelige midler og menneskelige ressourcer i at reducere de løbende omkostninger og sikre virksomheden en forbedret konkurrenceevne, skriver ledelsen i sin årsrapport.

Hertil kommer investeringer i en ny generation af energioptimerede produkter, som sendes på markedet primo 2015. Der er i den forbindelse investeret store beløb i maskiner, udstyr og processer til produktion af det nye vinduessystem, der skal bidrage til at realisere Idealcombis målsætning om at nå en milliard i omsætning i 2020.

Idealcombi har taget hul på 2014/15 med forventningen om øget konkurrence og yderligere pres på priserne. Alligevel forventer man som minimum at kunne fastholde omsætningen med et resultat på niveau med 2013/14.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.628