23948sdkhjf

Energiprojekt giver skibsfirma stabil varme

VVS Mester Lemvig-Thyborøn var med på råd, da Thyborøn Skibs & Motor byggede ny hal og administrationsbygning.
I processen med at bygge en ny hal og administrationsbygning vendte Thyborøn Skibs & Motor A/S opvarmningen med det lokale VVS Mester Lemvig-Thyborøn. Det fremgår af solar.dk.

- På det tidspunkt havde vi ikke fjernvarme på havnen, men gik i dialog med fjernvarmeværket, der valgte at lægge rør herned. Det betød at vi kunne skifte oliefyrene ud med fjernevarme og strålevarmepaneler i loftet. Dermed opnår vi en beregnet tilbagebetalingstid på mellem 2 ½ og 3 år, siger direktør Tage Hanse Thyborøn Skibs & Motor.

Let styring og store besparelser
Løsningen med strålevarme giver kun få graders forskel mellem loftet 14 meter oppe og gulvet, da luften ikke varmes op. Til sammenligning var der med oliefyr med kalifer også store varmeforskelle med eksempelvis 30 grader ved loftet og måske 10 til 15 grader ved gulvet.

- Med ny strålevarme i samtlige haller er det kun de fysiske materialer og de ansatte som mærker varmen, mens luftet ikke varmes op og det giver besparelser på 50 % sammenlignet med de gamle oliefyr. Selve styringen sker med en Danfoss ECL 310, der giver mulighed for mig at tilgå fra en mobil eller PC om nødvendigt, forklarer Per Kjelddahl, indehaver af VVS Mester Lemvig-Thyborøn.

Strålevarmeanlæg baseret på fjernvarme er beregnet til at have en tilbagebetalingstid på mellem 2½ og 3 år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083