23948sdkhjf

Medie: Thule-kontrakt har været en lukrativ forretning

Greenland Contractors, der har MT Højgaard som majoritetsaktionær, står til at miste en årlig indtægt på 150-180 mio. kr. med tabet af driftskontrakten på Thule-basen.
Selskabet Greenland Contractors, som MT Højgaard ejer 67 % af, scoret en profit på 25-30 procent på en kontrakt på 600 for at stå for driften af Thule-basen. Det skriver Berlingske.

Kontrakten ophører ved årsskiftet, og US Air Force har herefter indgået kontrakt med amerikanske Exelis til cirka 2,5 mia. kr. for perioden 2015-22. Angiveligt et bud, der ligger omkring 100 mio. kr. lavere end buddet fra Greenland Contractors.

Ifølge Berlingske har MT Højgaard, Per Aarsleff og Copenhagen Arctic, der alle var blandt de omkring ti bydere på kontrakten, klaget til US Air Force over udbuddet.

- Af hensyn til det grønlandske samfund bør der ske en tilgodeseelse af grønlandske og danske interesser. Vi klager over, at udbudsprocessen ikke har været rigtig. US Air Force giver en kontrakt til et amerikansk firma, der ikke er berettiget til at få den. Og det er ikke i overensstemmelse med den dansk-amerikanske forsvarsaftale fra 1951 og efterfølgende tillægsaftaler, siger adm. direktør Peter Kofoed fra Greenland Contractors til Berlingske.

Link til originalartikel: http://www.b.dk/nationalt/den-gyldne-kon...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113