23948sdkhjf

Arkitema vinder stort boligprojekt

I en forstad til Stockholm er et nyt projekt med 450 boliger på tegnebrættet. Danske Arkitema er med på det vindende team.
Syd for Stockholm ligger forstaden Alby. Her er ikke blevet bygget nyt i 35 år, men nu skal der opføres 27.000 m² boliger. Dels som rækkehuse, dels som etagehuse. Arkitema Architects er af Botkyrka Kommune udpeget som vinder i en grundkøbskonkurrence med Titania som bygherre.

Det nye område ligger mellem bjerg og dal, hvor de i alt 450 boliger indpasses i landskabets skrånende terræn. Områdets imødekommende karakter understreges yderligere af nye mødesteder i form af torve og pladser samt ved facader i forskellige farver og i stueplaner med erhvervslejemål

- Denne opgave er udtryk for den massive befolkningstilvækst, som Stockholm oplever i disse år. Fra politisk side har man fokus på at udvikle forstæderne til levende og bæredygtige byer med varierede boliger og grønne fællesskaber. Nærværende projekt konkretiserer nogle af disse visioner, forklarer partner Jørgen Bach.

Projektet er udviklet i samarbejde med Nyréns arkitektkontor og ingeniørerne Civilbyrån.

Arkitemas tegnestue i Stockholm er siden 2011 vokset fra 25 medarbejdere til en virksomhed med 70 medarbejdere, der primært arbejder med bolig- og sundhedsprojekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109