23948sdkhjf

Optimerede BIM-processer nu frit tilgængelige

Arkitektskolen Aarhus har sammen med syv arkitektfirmaer udviklet et nyt typekodningssystem til optimering af de digitale processer inden for BIM.
Sammen med Arkitektskolen Aarhus har de syv aarhusianske arkitektfirmaer, som er involveret i projekteringen af de igangværende supersygehusprojekter, udviklet et nyt typekodningssystem, der optimerer de digitale processer inden for BIM.

Typekodningen er nu gjort frit tilgængelig for alle.

- Systemet er blevet til på baggrund af arbejdsmøder og workshops. Det er en enkel og operationel kodningsstruktur af BIM-byggeprojekter, som baserer sig på rådgiverens projekteringskrav og erfaringer samt på dansk byggeskik og ’best practice’ fra tidligere BIM-projekter, forklarer lektor Per Kortegaard fra Arkitektskolen Aarhus via arkitektskolens hjemmeside.

BIM7AA, som typekodningen kaldes, strukturerer og skaber sammenhæng mellem byggeobjekter, mængdeudtræk/tilbudslister og beskrivelser og kan definere grænseflader imellem rådgiverfagene.

- Ved anvendelsen af metoden opnås en enkel standardisering af rådgivernes produktionsapparat. Den understøtter rådgivernes projekteringsmetodikker i både små og store projekter. Og for at sikre et helstøbt produkt har også ingeniører og landskabsarkitekter været involveret i udviklingsarbejdet, fortæller Per Kortegaard.

Han oplyser, at typekodningen også tæller konstruktioner, VVS, ventilation, el og landskab.

De syv arkitektfirmaer bag BIM7AA er Aart Architects, Arkitema, C.F. Møller, Cubo Arkitekter, Friis & Moltke samt Schmidt Hammer Lassen Architects.

BIM7AA Typekodning download (PDF)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078