23948sdkhjf

Aalborg kommune køber Budolfihus

Med købet af den tidligere Nordea-bygning for et stort millionbeløb har kommunen ifølge borgmesteren fået nøglen til udviklingen af Budolfi Plads.
Aalborg Kommune udskriver nu en stor check for at erhverve Budolfihus på Budolfi Plads af pensionsselskabet PKA.

Kommunen skal ryste op med 30 millioner kroner for den tidligere Nordea-bygning, ligesom PKA skal have op til 10 millioner kroner af en eventuel værdistigning ved et senere salg. Kommunens argument er, at man med købet af bygningen øger mulighederne for at anvende og lave en helhedsplanlægning for Budolfi Plads, hvor salget som bekendt blev skrinlagt sidste efterår, da buddene var for lave.

- Det er simpelthen for at få gang i udviklingen af Budolfi Plads, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Tidligere har Budolfihus været en stopklods for udviklingen.

- Den ligger deroppe og skærmer af, og den er nøglen til det hele.

Desuden vurderer kommunen, at værdien af kommunens egen grund på Budolfi Plads øges væsentligt. Hvor meget vil borgmesteren ikke spekulere i på nuværende tidspunkt, da det afhænger af, hvor meget der bygges.

Kommunen skal efter planen overtage bygningen pr. 1. januar 2015, og købet finansieres af kommunekassen.

Med købet af Budolfihus får man nu ifølge borgmesteren mulighed for at nedrive bygningen og dermed åbne mere op omkring kirken. På spørgsmålet om det er planen at nedrive Budolfihus, siger borgmesteren.

- Det er en af de muligheder, der er. Jeg vil ikke melde en færdig plan ud på nuværende tidspunkt, for jeg synes også, at det er vigtigt, at vi får en proces med borgerne, hvor vi får en dialog omkring det.

Magistratens skal formelt nikke til købet, men budgetforligspartierne er enige om sagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094