23948sdkhjf

Byggeriets samfundsansvar får et løft i Kolding

Kolding Kommune er medunderskriver af et nyt charter om samfundsansvar i byggeriet. Initiativet fokuser på bæredygtighed, arbejdsmiljø, løn- og ansættelsesvilkår i bygge-, anlægs- og ejendomsbranchen m.m.
Chartret om samfundsansvar i byggeriet blev lanceret og underskrevet ved en konference om byggeriets samfundsansvar den 7. november i København. Samtidig er Kolding Kommune sammen med fire andre kommuner blevet medlem af Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA). Initiativtagere er Bygherreforeningen og Realdania, som har arbejde tæt sammen med branchen om at formulere indholdet i det nye charter.

Læs også: Ny forening stiftet i byggebranchen

- Det er helt naturligt for Kolding Kommune at underskrive det nye charter om samfundsansvar for den danske byggebranche. Vi er selv en stor bygherre med et budget på omkring 100 millioner kroner i år, og for os er det en selvfølge, at byggeriet skal foregå under ordnede og ordentlige vilkår. Mit håb er, at rigtigt mange aktører vil underskrive chartret, så vi kan hente inspiration hos hinanden og i fællesskab løfte branchens ansvar med at tage samfundsansvar, siger borgmester Jørn Pedersen.

Charteret indeholder seks principper, som
De seks principper
• Vi vurderer systematisk, om charterets principper overholdes i de projekter, som vi er involverede i
• Vi vurderer samarbejdspartneres og leverandørers håndtering af samfundsansvar
• Vi indgår i dialog med samarbejdspartnere og interessenter
• Vi arbejder for bæredygtige løsninger
• Vi har ordentlige ansættelses- og arbejdsforhold
• Vi udviser uafhængighed og antikorrupt praksis
Kolding Kommune, ligesom de øvrige underskrivere, nu har forpligtet sig til at arbejde for.

- I Kolding Kommune har vi gennem mange år arbejdet efter disse principper. Vores medlemskab af Green Cities falder fint i tråd med ånden i chartret, og det samme gør den samarbejdsaftale, som vi sidste år indgik med Dansk Byggeri og erhvervsskolerne om at skaffe flere praktiskpladser og flere opgaver til lokaler håndværkere, oplyser Jørn Pedersen.

I det nye charter gives eksempler på, hvordan man i praksis kan arbejde med de seks principper. Det er op til den enkelte organisation/virksomhed at beslutte, hvordan man i praksis vil efterleve retningslinjerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079