23948sdkhjf

Gratis byggetilladelser i Norddjurs

Fra 1. januar 2015 fjerner Norddjurs kommune gebyrer for alle typer byggetilladelser.
Gebyrfriheden, som netop er vedtaget af Norddjurs byråd, er et målrettet initiativ for at styrke både kommunens erhvervsservice og samarbejdet med private bygherrer. Samtidig får borgerne mulighed for at realisere de bygningsforbedringer, de har på ønskelisten. Beslutningen koster årligt kommunen omkring 1,5 millioner kroner.

- I Norddjurs ønsker vi at være borger- og erhvervsvenlige og derfor har vi valgt at gøre byggesagsbehandlingen gratis for alle. Hvis en virksomhed ønsker at udvide eller at etablere sig, skal vi kunne yde en hurtig og effektiv service - og nu kan vores erhvervsliv se frem til, at denne service bliver gratis, siger borgmester Jan Petersen, der har en forventning om at gebyrfriheden får mere gang i forbedring af boligmassen i Norddjurs:

- Jeg kunne godt ønske mig, at vores private bygherrer vælger at bruge de penge, de sparer ved gebyrfriheden, til energirenoveringer og skabelse af flere arbejdspladser, så der opnås besparelser på længere sigt for både miljøet og pengepungen.

Gennemarbejdede ansøgninger øverst i bunken
Norddjurs har som mål, at hvis ansøgninger er i orden og sagen i øvrigt er gennemarbejdet fra bygherrens side, så kan en bygetilladelse gives indenfor gennemsnitligt tre uger.

Noget nyt i prioriteringen af byggesager er, at ansøgninger, der er fuldt oplyste, behandles først.

For fremtiden vil en topprofessionel ansøgning på et større erhvervsbyggeri dermed kunne behandles hurtigere end en mangelfuld ansøgning til et enfamiliehus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094