23948sdkhjf

Storebælts-projekt må holde vinterlukket

Arbejdet med bevikling af hovedkablerne på Storebæltsbroen med en vind- og vandtæt plastikmembran bliver ikke færdigt til tiden.
Hen over sommeren har et hold specialister fra engelske Spencer Group beviklet Østbroens hovedkabler med en beskyttende plastickappe.

Efter planen skulle hele arbejdet færdiggæres i indeværende år, men desværre nåede de ikke i mål med opgaven. Torsdag aften gik Spencer Group derfor i gang med at nedtage de fire store arbejdsplatforme ned fra kablerne. Platformene, som hver er 33 meter lang, 4,5 meter høj, 3,5 meter bred og har en vægt på 22 tons, bliver placeret på Sprogø for at afvente forårets komme, hvor arbejdet kan genoptages.

Læs mere: Kabelkravlere i arbejde på Storebælt

Forsinkelsen af projektet skyldes primært, at de varmetæpper, der anvendes ved krympning af plastickappen rundt om kablerne, ikke har levet op til de krav, Spencer Group har stillet til sin amerikanske underleverandør.

Den kraftige plastickappe, som nu er monteret på dele af Østbroens kabler, vil sammen med et tilhørende affugtningsanlæg inde i broen beskytte hovedkablerne mod fugtindtrængen og korrosion.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078