23948sdkhjf

Haderslev tænker klimaet ind i nybyggeri

Haderslev Kommune forventer, at skybrud, oversvømmelser og andre resultater af klimaændringer bliver en særlig udfordring, og derfor har byrådet vedtaget en ny klimatilpasningsplan.
Haderslev Kommune forsøger med klimatilpasningsplanen også at indtænke klimaudfordringerne i en række af sine øvrige udviklingsplaner og aktiviteter.

- Vi kan ikke forhindre oversvømmelser, men vi kan være med til at begrænse vores egen udledning af drivhusgasser, og det gør vi blandt andet ved at spare på energien og tænke i vedvarende energi. Samtidig skal vi turde tænke vandet ind i vores fremtidige planlægning af nye boligområder, byudvikling og naturprojekter, og det er et arbejde, der også vil inddrage borgere, virksomheder, foreninger og andre samarbejdspartnere, siger borgmester H.P. Geil.

Hele arbejdet med klimatilpasningsplanen er i øvrigt sket i et tæt samarbejde med forsyningsselskabet Provas. Borgerne er også undervejs kommet med input til planen og har blandt andet hjulpet med at udpege de områder, der risikerer at blive oversvømmet.

Opstiller rammer for det fremtidige arbejde
Klimatilpasningsplanen viser, hvor i Haderslev Kommune der i fremtiden kan ske oversvømmelser, og i hvilke områder der bør ske en indsats.

- Megen nedbør og oversvømmelser bliver en udfordring. Vi har nu sat rammerne for det fremtidige arbejde med de udfordringer. Vi har brug for nogle lokale løsninger, så vi kan sætte ind de steder, hvor behovet er størst, og her vil klimatilpasningsplanen hjælpe os på vej i de kommende år, siger Benny Bonde, formand for Udvalget for Plan og Miljø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14