23948sdkhjf

Randersprojekt videre til de næste etaper

Første etape af arbejdet med at forskønne Storegade i Randers er ved at være færdig. Arbejdet rykker nu længere ned ad gaden til yderligere 4 etaper.
Ny stenbelægning, ny belysning, en opfriskning af træerne og anlæggelse af et hyggeligt torv i begge ender af gaden er en del af det ansigtsløft som restaurationsgaden, Storegade, er ved at få.

Efter en måneds anlægsarbejde er første etape af gadens renovering nu færdig. I den ene ende af Storegade ved Middelgade toner der nu en lille torv frem til brug ved koncerter og udendørs hygge.

Formålet med renoveringen er at skabe en pænere gade med mere attraktive byrum, hvilket længe har været et ønske hos erhvervsdrivende og lokale politikere. En arbejdsgruppe med repræsentanter fra begge parter og kommunale embedsfolk har i et par år arbejdet med planen for den nye Storegade, som byrådet sidste år bevilligede godt 7 millioner kroner til.

Resterende 4 etaper færdige inden årets udgang
Arbejdet foregår i etaper for at kunne skabe passage til gadens beværtninger for både gæster og til vareindlevering. Anden etape, som der arbejdes med i løbet af oktober måned er den ene halvdel af strækningen fra Storegade 5 til Storegade 13.

I slutningen af oktober begynder tredje etape, som er to-delt. Her arbejdes der henholdsvis på et stykke fra Storegade 13 til krydset Vestergrade-Østergrave. Samtidig med at der arbejdes i den anden ende af gaden mellem nummer 2 og nummer 8.

Fjerde og femte etape udføres i løbet af november og begyndelsen af december. Fjerde etape går fra Storegade 8 til krydset Vestergrade-Østergrave. Imens femte etape er etablering af et torv på den modsatte side af krydset i Søndergade. Torvet kan for eksempel bruges til koncerter og udendørs hygge. Arbejdet med at udskifte gadens træer, belysning og opsætning af bænke vil foregå frem til april 2015, hvor en nyrenoveret Storegade står klar til indvielse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082