23948sdkhjf

GPP skal tegne Multiarena Aabenraa

Den store projektkonkurrence om ud- og ombygning af svømme- og idrætscentret i Aabenraa til 75 millioner kroner gik til GPP Arkitekter.
Når Multiarena Aabenraa medio 2017 står som en realitet i centrum af Aabenraa, vil det være et helstøbt, samlet anlæg, hvor ude og inde smelter sammen omkring idræt og aktiviteter. Det er essensen af det projektforslag, udarbejdet af arkitektfirmaet GPP, der vandt konkurrencen om ud- og ombygningen af svømme- og idrætscentret i Aabenraa.

GPP Arkitekter og teamet af rådgivere var i konkurrence
Fakta
Vinder: GPP Arkitekter A/S

Vinderens rådgivende teams:
Bascon A/S
Kontur Arkitekter Aps
Esbensen rådgivende ingeniører A/S
Landskabslaboratoriet Grün
Jens Bundgaard v. Active Institute
mod fire andre arkitektfirmaer med tilhørende rådgivervirksomheder. Og dommerkomiteen valgte altså GPP’s forslag som det, der bedst lever op til de ønsker, visioner og betingelser i konkurrenceprogrammet, som borgere og foreninger har været med til at formulere for fremtidens idrætscenter i Aabenraa.

- Det har været en spændende proces med meget kvalificerede bidrag. Nu er jeg glad for, vi har valgt det projekt, der bedst binder idrætscentret sammen og gør det til hjertet i det, vi kalder Aktiv Campus Aabenraa. Det er området fra det tyske gymnasium i nord til Kongehøjskolen i syd – et område, hvor der i dag går ca. 4.000 elever. Vi har en ambition om at binde sundhed og læring sammen. Det gør vi med Multiarena Aabenraa og ved at etablere en såkaldt rambla tværs gennem hele området fra nord til syd. Den skal gøre det let at tilgå multiarena-området, og den skal invitere endnu flere børn, unge og voksne ud til bevægelse, idræt og socialt samvær, siger borgmester Thomas Andresen, som også er formand for dommerkomitéen.

Multiarenaen klar i 2016
Den nye multiarena, eller dobbelthal, placeres i konkurrenceforslaget nord for det eksisterende center og roteres i forhold til de eksisterende haller for at skabe plads imellem og sammenhæng til dem. Der etableres parkering på begge sider mod øst og vest. Parkeringsarealerne skal også kunne bruges til udendørs aktiviteter, når de ikke er i brug.

Ud over selve arenaen er der lagt vægt på at binde idrætscentrets bygninger sammen med en foyer, som man kan tilgå fra flere sider. Det skal være hele centrets knudepunkt, hvor der vil summe af liv, idet der både vil være plads til fællesskab og idrætsudøvelse.

Den eksisterende Hal 2 moderniseres og bindes sammen med multiarenaen, Hal 1 og svømmehallen ved hjælp af foyeren. Det bliver let at bevæge sig både mellem centrets dele og ind og ud af centret. Hele om- og udbygningen bygger på de fire grundliggende værdier fleksibilitet, fællesskab, mangfoldighed og velvære. Det skal være et sted, man naturligt går hen for at dyrke idræt, uanset hvilket niveau man er på. Og det skal også være et sted, der kan samle et stort publikum om kulturelle aktiviteter.

Det vindende forslag skal viderebearbejdes, inden arbejdet med at bygge går i gang. Selve multiarenaen forventes færdig medio 2016, mens hele om- og udbygningen vil være færdig et år senere, nemlig medio 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095