23948sdkhjf

Esbjerg dropper sociale klausuler

Et flertal i Esbjerg byråd har netop vedtaget at indgå Partnerskabsaftale med Dansk Byggeri og Dansk Industri. Dermed bortfalder krav om sociale lærlingeklausuler ved udbud af renoverings- og anlægsopgaver.
Firmaet, som vinder bygge- og anlægsopgaver hos Esbjerg Kommune, er fremover ikke længere tvunget til at ansætte lærlinge.

Det er et af resultaterne af Esbjerg byråds beslutning den 7. oktober om at indgå Partnerskabsaftale med Dansk Byggeri og Dansk Industri og i samme ombedring fjerne det nuværende krav om sociale lærlinge klausuler ved udbud af renoverings- og anlægsopgaver i kommunens udbudsmateriale og Indkøbspolitik. Dog opretholdes de eksisterende fastholdelsesaftaler med erhvervsuddannelserne uændret.

Hvor klausulerne omfatter et krav om blandt andet lærlinge er den nye partnerskabsaftale baseret på frivillighed. Til gengæld omfatter partnerskabsaftaler al byggeaktivitet i kommunen og ikke kun den, kommunalbestyrelsen sætter i gang, som det var tilfældet med de gamle klausuler.

Sammen med beslutningen om at indgå partnerskabsaftalen besluttede Esbjerg byråd dog også, at kommunen afventer domsafsigelse ved EU-Domstolen, inden der tages beslutning om brug af arbejdsklausuler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094