23948sdkhjf

Nyt plejehjem i Asaa

Danske Diakonhjem bygger hjem med plads til 30 beboere i Asaa.
- Jeg har nu anbefalet bestyrelsen, at vi bygger et nyt friplejehjem i Asaa med plads til 30 beboere, fortæller Emil Tang, direktør i Danske Diakonhjem.

- Byggeriet ventes at koste i omegnen af 45 millioner kroner, heraf finder vi op mod syv millioner kroner, resten er lånefinansieret og vi regner 100 procent med at få grønt lys og endelig godkendelse af økonomien i ministeriet, siger Emil Tang, der er imponeret over de lokale beboeres initiativ og handlekraft.

- De kontaktede os og forærede os en grund til kun én krone, og vi fornemmer stor lokal opbakning bag hele projektet. Og netop den lokale opbakning er meget vigtig for vores friplejehjem, da der også senere er brug for frivillige og familiemedlemmer til at sørge for, at hjemmets beboere har det godt, siger Emil Tang.

- Vi vil gerne inddrage familierne så meget som muligt i beboernes hverdag, forklarer Emil Tang.

Projektet foldes ud
- Allerede her den femte november, mødes vi med den lokale initiativgruppe i Asaa for at nedsætte en ide- og byggegruppe, som skal finde ud af, hvordan det hele skal være, fortæller Emil Tang, der regner med byggestart omkring 1. august 2015.

- Vi forventer at ansætte en leder i december 2015 eller januar 2016, og herefter begynder vi at besætte de 30 stillinger, som er en blanding af deltids- og fuldtidsstillinger, fortæller Emil Tang.

Udsigten til et nyt plejehjem med 30 stillinger vækker stor glæde i Asaa.

En sejr for byen
- Hele byen står bag det her, og jeg er utrolig glad og stolt over, at en kamp som begyndte med protester og underskriftsindsamling mod lukningen af Plejehjemmet Tonnishave, nu bærer frugt og fører til ny udvikling i Asaa. Det er en sejr for hele byen, og det viser, at vi har et rigtigt godt sammenhold, siger Thomas Nymann, formand for Asaa Borgerforening.

- Byggeriet skaber god lokal udvikling, og de nye arbejdspladser giver langt bedre muligheder for at tiltrække flere indbyggere og skabe nyt liv i byen, mener Thomas Nymann.

Plads til at udvide
Byggeriet bliver placeret på Vodbindervej og var egentlig først tænkt til 24 pladser.

- Vi har vurderet, at byggeriet skal være på 30 boliger, som bygges i ét plan, men der er også mulighed for at udvide med yderligere seks boliger, hvis der viser sig at være behov for det, siger Emil Tang, som med udgangen af 2015 bliver chef for en organisation, der driver 21 hjem i Danmark, heraf otte, som ejes af Danske Diakonhjem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094