23948sdkhjf

Styrelse: Mur om byggebranchen

Dårlig konkurrence fra udlandet er særdeles fremherskende i byggeriet, og det giver unødigt høje priser, vurderer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.
95 procent af alle EU-udbud fra stat, kommune og regioner vindes af virksomheder med dansk adresse. Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af en analyse, som mediet står bag.

Konsekvensen kan ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen være højere priser, når antallet af tilbud er lavere, end hvis der var større udenlandsk interesse.

Danske byggetraditioner en barriere
Særligt i byggeriet er udenlandsk konkurrence et særsyn.

- Danske byggetraditioner er anderledes end i udlandet. Der er en lang række branchestandarder, som gør det besværligt at byde for udenlandske virksomheder. Det er dyrt at tilpasse sig de danske byggetraditioner og handelsformer, siger kontorchef Jacob Schaumburg-Müller, der ikke mener standarder bør være begrænsende, til Ugebrevet A4.

Hos Dansk Byggeri fremhæver man priserne for at flytte materiel rundt i branchen, som en forklaring. Derfor vælger udenlandske firmaer at etablere sig i Danmark, hvis de finder markedet interessant, lyder det. Ligeledes understreger man, at udlandet kun byder ind på danske bygge- og anlægsopgaver, når der er tale om store ordrer.

Original artikel: http://www.ugebreveta4.dk/danmark-lukker...
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.349