23948sdkhjf

Nyt samarbejde skal fremme varig eksport

Samarbejde imellem eksportnetværket Nordic-Net og Dansk Byggeri skal bane vejen, så bygge- og anlægsbranchen bliver endnu skarpere til at eksportere og arbejde i udlandet.
- Vi har igennem flere år forsøgt at eksportere selv, men uden det store held. Nu vil vi gerne have de bedste råd fra andre i branchen, som har fået gang i en succesfuld eksport, siger salgschef i Perstrup Beton Industri, Ole Storper.

Når danske virksomheder prøver kræfter med udlandet, er der mange, der helt opgiver drømmen om at skabe et udenlandsk marked for deres produkter. Ofte sker det, efter virksomhederne allerede har brugt en del ressourcer. Derfor har Dansk Byggeri og NordicNet indledt et nyt samarbejde for at hjælpe virksomheder som Perstrup Beton Industri bedst muligt.

- For Dansk Byggeri er det vigtigt, at virksomhederne kommer rigtigt i gang, så de har en bedre chance for at få skabt en varig eksport. Det nye samarbejde imellem Dansk Byggeri og Nordic-Net skal være med til at understøtte virksomhederne på et helt lavpraktisk plan, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Anita Kurowska Larsen.

Fokus på Norge og Sverige i første omgang
Nordic-Net, som er et eksportnetværk specielt for bygge- og anlægsbranchen, er en privat forening, der finansieres af netværkets medlemmer. Netværket er åbent for virksomheder fra hele Danmark, og i første omgang fokuserer eksportnetværket på handel med Norge og Sverige.

Perstrup Beton Industri fandt aldrig for alvor fodfæste i udlandet på egen hånd. Derfor har betonproducenten valgt at deltage i NordicNet, og virksomheden i Kolind på Djursland har store forventninger til netværket.

- Vi kan høre fra andre virksomheder i NordicNet, at de har fået hul igennem til det norske marked, som er dér, vi gerne vil starte med at etablere os. De kanaler, andre virksomheder allerede har skabt, håber vi at kunne bruge, så vi kan få gang i salget af betonelementer til etageadskillelser, trapper, søjler og altaner til de kæmpestore norske boligforeninger, som netværket har kontakt med, siger Ole Storper.

Lettere at finde konkrete opgaver
Samarbejdet med NordicNet har flere formål. Først og fremmest får virksomhederne lettere ved at finde konkrete opgaver på eksportmarkedet, og de får lettere ved samlet at kunne markedsføre sig over for udenlandske kunder. Man kan blandt andet lave matchmaking-events, udveksle eksportkompetencer og dele de ekstra omkostninger, der altid er, når man indleder nye eksportfremstød. Netop de grunde har været medvirkende til, at Perstrup Beton Industri valgte at deltage i NordicNet.

- Selvfølgelig er det også et spørgsmål om økonomi, og det er billigt at være med i netværket i forhold til de muligheder, det giver. Og besøgene, vi skal have sammen med andre danske virksomheder og de norske boligforeninger og entreprenører, ser vi meget frem til, siger Ole Storper.

At de danske virksomheder i netværket skaber stærke bånd til hinanden, er én af de helt store forudsætninger for et varigt eksporteventyr, vurderer chefkonsulent i Dansk Byggeri, Anita Kurowska Larsen.

- Det giver god mening at løfte i flok, da det er vores erfaring, at mange kunder efterspørger systemløsninger i stedet for enkeltprodukter, og her kan et eksportnetværk være en stor fordel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125