23948sdkhjf

Fire unge jyder til EuroSkills

Det er første gang, at Danmark er med til europamesterskaberne, og forventningerne er høje i den danske EM-lejr.
Frem til lørdag bliver der gravet, skruet og svejset, når 450 af Europas allerdygtigste unge svende og lærlinge fra erhvervsuddannelser er samlet i den nordfranske by Lille for at kæmpe om medaljerne ved EuroSkills. Der dystes i 42 forskellige fag, fra konditor til gulvlægger, og Danmark er repræsenteret i tre af konkurrencerne.

Indenfor anlægsstruktørfaget dyster man sammen i par, og det danske hold ser forventningsfuldt frem til konkurrencen:

- Det bliver en stor oplevelse, men vi tager jo ikke til EM for bare at være med. Vi vil gerne have en god placering – og det går vi benhårdt efter, siger Sune Thesbjerg Olesen fra Spjald, der sammen med makkeren Claus Smedegaard Herping fra Lemvig blev danmarksmestre i januar, da DM i Skills blev afholdt i Aalborg.

Ambassadører for danske erhvervsuddannelser
De to unge midtjyder har følgeskab af gulvlæggeren Kim Søndergaard Pedersen fra Nørre Nebel og landbrugsmaskinmekanikeren Filip Søndergaard Nielsen fra Ølgod, og selvom de alle fire gerne vil nå langt i konkurrencerne, ved de godt, at de samtidig tjener som ambassadører for de danske erhvervsuddannelser og dansk håndværk:

- Rammerne ved Europamesterskaberne er enorme – arrangørerne siger, at de forventer 120.000 tilskuere. Det bliver fedt at repræsentere Danmark og vise anlægsstruktørfaget frem for hele Europa, siger anlægsstruktøren Claus.

I organisationen SkillsDenmark, der hvert år afholder de danske mesterskaber, DM i Skills, ser man også frem til den danske deltagelse. Organisationens formand Jesper Juul Sørensen mener, at EuroSkills er et rigtig godt sted at brande danske håndværksuddanneler:

- Vi er rigtig glade for at Danmark i år sender fire dygtige deltagere til EuroSkills. Det er en måde at vise resten af Europa, hvor højt et niveau de danske erhvervsskoleuddannede befinder sig på.

Han mener dog også, at EM-deltagelsen har værdi hjemme i Danmark, fordi deltagerne bliver rollemodeller for unge som enten er i gang med at tage en erhvervsuddannelse eller overvejer at tage en:

- Når vi er med i internationale konkurrencer, er vi med til at inspirere de unge ved at vise de mange – også internationale – muligheder en erhvervsuddannelse kan give.

EuroSkills-konkurrencerne foregår fra den 2. til den 4. oktober i Lille i Frankrig og vinderne i de 42 konkurrerende fag bliver kåret ved en ceremoni søndag d. 5 oktober.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078