23948sdkhjf

40 millioner til Femern-vækst

Regeringen har afsat 40 mio. kr. til at understøtte 3-400 små og mellemstore virksomheder med at skabe vækst og innovation i forbindelse med Femern Bælt-byggeriet.
En stor chance kommer nu til små og mellemstore virksomheder i Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Regeringen har afsat 40 mio. kr. til at understøtte, at 3-400 små og mellemstore virksomheder bliver bedre til at skabe vækst og innovation i forbindelse med Femern Bælt-byggeriet, og det glæder man sig meget over i Region Sjælland:

- Femern Bælt er Danmarks største innovationsprojekt, og det skal vi arbejde for at udnytte til fulde. Der skal skabes varig vækst og beskæftigelse, som kommer virksomhederne til gode på sigt. Samtidig er det et stærkt signal, at regeringen støtter op økonomisk, så der opdyrkes nye markeder og muligheder i regionen, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk.

Den økonomiske ramme på 40 mio. kr. skal udmøntes i projekter, der kan støtte innovation, erhvervsudvikling og kompetenceudvikling i de to regioner, der ligger tættest på byggeriet. Derfor handler det om at finde frem til de aktiviteter, der øger viden og vækst hos virksomhederne.

Fra 30. september til 2. oktober spises der pindemadder og drøftes visioner for erhvervsudvikling i Femern Bælt-regionen på konferencen Fehmarnbelt Days 2014. Politikere og erhvervsfolk fra Sverige, Danmark og Tyskland deltager.

Byggeleder hos tømrer- og snedkermester Niels Lien i Slagelse, Christian Sørensen, har deltaget i en paneldebat omkring innovation for små virksomheder:

- Det virker ret spændende. Vi er en lille virksomhed på 40 mand, der gerne vil finde ud af, hvad vi kan bidrage med i byggeriet. Måske kan vi skabe nogle fællesskaber med andre små virksomheder, så vi kan byde ind på nogle af de store opgaver på Femern Bælt. Det er fantastisk, at der også er kapital bag det her. Det virker som om, regeringen er blevet belært af tidligere projekter, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079