23948sdkhjf

Installatør-vækst har lange udsigter

Installationsbranchen må indstille sig på tilbagegang og afskedigelser. Branchen kommer hverken nu eller næste år til at mærke vækst, vurderer Tekniq.
Efter et fald i installatørernes omsætning i 1. halvår af 2014 nedjusterer Tekniq forventningerne til både 2014 og 2015. I år rammes branchen af nulvækst, og 2015 byder på nedgang i aktiviteten for landets installatørvirksomheder.

Årsagerne er det laveste niveau for nybyggeri siden 1950’erne, svigtende investeringer i private hjem, færre offentlige investeringer og en generelt afventende dansk økonomi.

- Branchen er præget af benhård konkurrence og overkapacitet. I 2008 beskæftigede installatørerne 45.000 medarbejdere. Nu er antallet faldet til 40.000, og alt tyder på, at vi desværre kommer til at miste flere arbejdspladser, siger adm. direktør Niels Jørgen Hansen, Tekniq, som uddyber:

- Situationen er alvorlig. Det lille opsving, der var ventet i år, udebliver helt. Selvom branchen har været hjulpet af storme, en mild vinter, skybrud og BoligJobordningen, har vi ikke oplevet vækst. Når de offentlige investeringer falder, og BoligJobordningen ophører, ser det skidt ud, siger adm. direktør Niels Jørgen Hansen, Tekniq.

En medlemsundersøgelse viser endvidere, at en tredjedel af Tekniqs knapt 3.000 medlemsvirksomheder forventer, at afskedigelser kan blive nødvendige som følge af, at BoligJobordningen forsvinder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.253