23948sdkhjf

Midlertidige effekter holder beskæftigelsen oppe

Dansk Byggeri forventer, at bygge- og anlægsbeskæftigelsen vil falde i 2015, når flere midlertidige effekter ophører.
Dagens ledighedstal fra Danmarks Statistik viser et lille fald i forhold til juli måned, men trods positive takter bliver august ikke måneden, der trækker Danmark ud af dødvandet mellem krise og opsving.

- Det går den rigtige vej, men dybest set er det bemærkelsesværdige ved udviklingen, hvor langsomt det går. En enkelt god måned gør det jo ikke alene, og når vi ser på hele 2014, er beskæftigelsen kun langsomt krøbet opad, siger Maria Schougaard Berntsen, der er økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, og fortsætter:

- Især det danske hjemmemarked halter gevaldigt, og små udsving i efterspørgslen håndterer virksomhederne med den eksisterende arbejdskraft. Selvom samfundsøkonomien har det bedre i dag end for et år siden, så er tempoet stadig utrolig lavt. Det vidner om, at der stadig er langt til højkonjunktur og flaskehalse, siger hun.

Ledigheden i august udgør 5,0 procent af arbejdsstyrken, hvilket ifølge Dansk Byggeri svarer til 132.200 fuldtidspersoner. Dermed er ledigheden for august faldet med 1.900 fuldtidsledige set i forhold til juli måned

Midlertidige effekter holder op
Bygge- og anlægsbranchen har det seneste år været præget af midlertidige effekter, både grundet stormene i vinters og senest skybrud i Københavnsområdet og Vestjylland.

- De midlertidige effekter får i sagens natur kun beskæftigelsen til at stige midlertidigt. Det centrale er at få forbedret den generelle konjunktursituation og få løftet den private efterspørgsel, da det er motoren, der for alvor kan sætte gang i dansk økonomi, forklarer Maria Schougaard Berntsen, og afslutter:

- Samtidig med, at stormarbejdet ophører, falder BoligJobordningen væk, og niveauet for renoveringsaktivitet i alment boligbyggeri falder. Ser vi lidt længere frem, så forventer Dansk Byggeri til trods for, at tallene for august måned er positive, at bygge- og anlægsbeskæftigelsen falder i 2015 sammenlignet med 2014.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11