23948sdkhjf

Nyt skridt mod ringvej syd om Aarhus

Spørgsmålet om linjeføring af Bering-Beder vejen syd om Aarhus skal snart i offentlig høring. Sagen er netop sendt til byrådet, hvor der tidligere er afsat 57 mio. kr. til påbegyndelse af vejen.
Der har i mange år været fokus på behovet for en ringvejsforbindelse syd om Aarhus. Mandag behandlede magistraten i Aarhus Kommune en anbefaling fra Teknik og Miljø til Bering-Beder vejens linjeføring og sendt sagen videre til byrådet. Spørgsmålet om linjeføring skal herefter i offentlig høring.

Bering-Beder vejen vil i alt blive cirka 12 km lang, og den skal sammen med Østjyske Motorvej og Djurslandmotorvejen udgøre en del af en overordnet ringvejsforbindelse rundt om Aarhus. Denne ring skal blandt andet medvirke til at aflaste det øvrige overordnede vejnet og give en mere ligelig fordeling af trafikbelastningen på de sydlige indfaldsveje.

- Presset på vejene i den sydlige del af kommunen forventes at stige yderligere i de kommende år. Bering-Beder vejen kan aflaste såvel de større som de mindre veje i området. Bering-Beder vejen vil derfor på sigt være en væsentlig brik i fremtidens samlede trafikløsning for den sydlige del af kommunen, siger Kristian Würtz.

Byrådet har afsat 57 millioner kroner til at påbegynde Bering-Beder vejen. Dette betyder blandt andet, at kommunen har mulighed for at overtage arealerne til vejen, når linjeføringen er afklaret. Den samlede finansiering af Bering-Beder vejen vil blive drøftet i forbindelse med fremtidige anlægsprioriteringer.

Anbefaler nordlig linjeføring
Når byrådet har behandlet indstillingen, skal den sendes i offentlig høring i mindst otte uger. Kristian Würtz opfordrer til, at alle interesserede giver deres besyv med.

Der er gennemført en VVM-redegørelse, som har undersøgt tre alternative linjeføringer. I indstillingen peges der på den nordligste linje (linjeføring A) som den foretrukne, da den ud fra en samlet vurdering har færrest negative konsekvenser og samtidigt har det største trafikale udbytte.

Tidligere i år blev der indgået en politisk aftale i Folketinget om udmøntning af Togfonden DK, hvor man afsatte 28,5 milliarder kroner til modernisering af jernbanen herunder anlæggelse af en ny højhastighedsbane mellem Hovedgård og Hasselager. Det betyder, at Bering-Beder vejen kommer til at krydse den nye jernbane, men hvor er endnu uvist.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125