23948sdkhjf

Nordjylland samler overblik over forurenede grunde

Region Nordjyllands database over forurenede - og måske forurenede - grunde er nu opdateret.
Region Nordjyllands kontor for jordforurening og råstoffer har indsamlet adresser på virksomheder og andre aktiviteter, som erfaringsmæssigt kan have medført en forurening – for eksempel renserier, autoværksteder, lossepladser og lignende. Formålet er at få et samlet overblik over, hvor der kan være forurenede grunde i Nordjylland.

Indsamlingsarbejdet er nu færdigt, og hos Region Nordjylland har man registreret cirka 12.760 adresser fordelt på alle de nordjyske kommuner. Adresserne er alle med i regionens database over forurenede og muligt forurenede grunde (JAR). At en grund er med i databasen betyder ikke nødvendigvis, at den er forurenet, men det betyder, at det skal tjekkes, om der kan være forurening på grunden.

- Med opdateringen af databasen bliver det nemmere for borgere, der skal købe eller sælge en grund eller ejendom at finde ud af, om der er forurening eller mistanke om forurening, siger Kenn Bloch Mortensen, kontorchef i Region Nordjyllands kontor for jordforurening og råstoffer.

Som udgangspunkt registrerer regionen ikke virksomheder og aktiviteter, som er startet op efter 2001, for sker der forurening her, er det tilsynsmyndigheden – kommunen eller Miljøstyrelsen – der først skal vurdere, om forureneren kan blive påbudt at rydde op.

Listen over forurenede grunde eller mistanke om forurening på www.tjekdingrund.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078