23948sdkhjf

Arkitema vinder ny opgave for jægerforbund

Et nyt formidlingscenter på Kalø skal styrke interessen for natur og jagt. Centret bliver en del af det større projekt Jagtens Hus, som samler aktiviteter under Danmarks Jægerforbund.
Formidlingscentret bliver en del af projektet "Jagtens Hus", der opføres ved Kalø beliggende tæt på Helgenæs og Nationalpark Mols Bjerge. Formidlingscentret, der får navnet Besøgscenter for Danmarks vilde dyr og deres levesteder, skal - som navnet antyder - præsentere naturen og jagten, de vilde dyr og deres levesteder, for offentligheden. Hermed vil man styrke interessen og ansvaret for naturen.

Projektet er tegnet af tegnestuen Arkitema, som også har udformet bygningen, der skal rumme Jagtens Hus. Bygningen er udformet som en længe, beklædt med træ, og indpasser sig smukt i landskabet. Sammen med Kalø Slotsruin vil besøgscentret danne en flot ankomst til området omkring Helgenæs.

Realdania bevilger nu 3,1 millioner kroner til formidlingscentret.

Åbner tidligt i 2016
Ud over at gennemføre forskellige kurser for medlemmer af Danmarks Jægerforbund, vil besøgscentret udbyde en stor pulje af naturformidlingsaktiviteter, som retter sig mere bredt mod borgere, der er interesserede i at opleve og lære om naturen og jagt. Det kan for eksempel være børnehaver, skoler eller forskellige foreninger. Det er håbet, at Besøgscenter for Danmarks vilde dyr og deres levesteder gennem sine aktiviteter vil kunne bidrage til at styrke danskernes interesse for naturen.

Besøgscentret ventes at kunne åbne i begyndelsen af 2016. Det bliver 125 kvadratmeter stort og skal rumme flere funktioner:
- Et formidlingslokale til praktisk naturformidling
- Et udstillingslokale
- Forskellige udefaciliteter, blandt andet et udekøkken
- Offentlige toiletter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11