23948sdkhjf

Håndtering af fugtskader sættes i system

To nye efteruddannelser inden for fugtteknik ser dagens lys. Aktører fra byggebranchen har sammensat uddannelsen for at styrke håndteringen af fugtskader i bygningskonstruktioner efter f.eks. et skybrud.
Aktørgruppen bag fugtteknikkurserne består af Enemærke og Petersen, Polygon, Dansk Byggeri, SBi, Forsikring & Pension, Teknologisk Institut samt en række Forsikringsselskaberne (Tryg, Gjensidige, If, Topdanmark og Alm. Brand).

Fugtteknikerkurserne er støttet af Grundejernes Investeringsfond, Forsikring & Pension og Teknologisk Institut.

Styrker håndteringen af fugtskader
De to nye efteruddannelseskurser inden for fugtteknik er sammensat af aktørgruppen for at styrke håndteringen af fugtskader i bygningskonstruktioner efter fx et skybrud, en rørskade eller stormflod. Kurserne er opdelt i to niveauer, hvor detaljeringsniveauet varierer, alt efter om man er første mand på skaden eller står med ansvaret for at planlægge hele udbedringsforløbet.

Aktørgruppens erfaring er, at når der opstår mange følgeskader fra ekstremt vejr, er der brug for mange forskellige kompetencer og tilstrækkelig viden til at igangsætte den rigtige hjælp fra start.

I forsikringsbranchen er Tine Aabye fra Forsikring & Pension overbevist om, at der er brug for de nye kurser.

- Utilstrækkelig udtørring betyder at skadesudbedringen skal gentages, hvilket gør, at omkostninger for boligejer eller forsikringsselskab bliver betydeligt større, end hvis skadesudredningen havde været udført tilstrækkeligt i første omgang. Med de nye kurser, håber vi at spare vores kunder for unødige gener og besvær, siger Tine Aabye.

Derfor er der behov for en uddannelse, som gør flere i stand til at håndtere fugtskader rigtigt.

Fælles sprog og værktøjer
Samtidig er der behov for konkrete redskaber, som gør det nemmere at iværksætte og kontrollere en skadesudbedring.

Typisk opstår problemerne, når der sker en opfugtning skjult inde i konstruktionerne. Det kan eksempelvis være rørbrud i gulvkonstruktioner, eller ved vandindtrængning i gulv-, tag- og vægkonstruktioner ved kraftigt regnvejr eller oversvømmelse. Ifølge Thor Hansen, konsulent ved Teknologisk Institut, er det essentielt, at dem der afhjælper skader har den rigtige tilgang og de rigtige værktøjer, sammen med et fælles sprog omkring, hvordan vand og fugt opfører sig.

- Kurserne baseres i høj grad på aktuelle cases, der vil danne basis for fælles diskussion omkring tilgangen til de ofte komplicerede fugtskader. De vil give aktørerne et fælles udgangspunkt og derigennem også større ensartethed i branchen. Kurserne vil være løsningsorienterede både i forhold til metoder og værktøjer, som vi glæder os til at have en god dialog om på kurserne, siger Thor Hansen.

Til gavn for boligejere og branchen
Fra E&P service a/s, datterselskab under Enemærke & Petersen a/s, udtaler teamleder for bygningsskader Peter Ring, at han glæder sig over udsigten til de nye uddannelser, som han mener vil være til gavn for både boligejere og branchen som helhed.

- Kurserne vil være med til at opkvalificere vores arbejde med fugtrelaterede problemstillinger, der er et meget komplekst område. Jeg håber også, at kurserne på sigt vil være medvirkende til en større ensretning og fælles forståelse i branchen, siger han og uddyber:

- I fremtiden tror jeg kun, at vi får endnu flere fugtrelaterede udfordringer, på grund af klimaændringer og deraf forårsagede øgede regnvandsmængder, stormflod og skybrud. Derfor mener vi, at kurserne er den rigtige vej at gå, for at få den rigtige viden og de rigtige løsninger ud på markedet, slutter Peter Ring.


Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14