23948sdkhjf

Taget blev genbrugt syv gange

Ved at kombinere et traditionelt facadestillads med store halvtage i plast, skabte MT Højgaard – sammen med Bolas Stilladser – en ny mobil tagafdækning, der både kunne fungere som effektivt skydetag, og som samtidigt kunne genbruges fra boligblok til boligblok, efterhånden som byggeriet skred frem.
MT Højgaard udviklede med andre ord en løsning, der både gav beboerne mulighed for at blive i deres hjem under renoveringen og MT Højgaard mulighed for at hejse store partier af byggematerialer ind, efterhånden som de skulle bruges. Samtidigt sparede tagløsningen virksomheden for at opføre syv af de i alt otte midlertidige tagafdækninger – til stor glæde for alle involverede og med gode besparelser til følge.

De nye, permanente tage blev naturligvis bygget planmæssigt og til tiden. Men det mobile tag var faktisk ikke det eneste i denne byggeproces, der blev skabt på baggrund af en innovativ og utraditionel tankegang.

En let, ekstra etage
Ud over at renovere taget bestod opgaven også i at udvide boligblokkene med en ekstra tagetage.

Lejeindtægterne fra en ny, ekstra tagetage ville nemlig kunne sikre en rigtig god projektøkonomi. MT Højgaard foreslog derfor at bygge den nye tagetage i en lettere konstruktion end normalt – med færdige elementer importeret fra Sverige.

Det ville nemlig give en noget hurtigere byggeproces end ellers – og det var faktisk en medvirkende årsag til, at bygherren valgte MT Højgaard til opgaven.

I dag står byggeriet med en smukt integreret, nybygget tagetage på toppen. Til glæde for både bygherren og de mange ekstra beboere, som har fået ny adresse på Manøvej i Næstved.

Kilde: MT Højgaard - www.mthojgaard.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11