23948sdkhjf

Byggeaktiviteten sætter rekord for 5. år i træk

I 2007 vil produktionsværdien ved bygge- og anlægsvirksomhed nå op på et rekordhøjt niveau for femte år i træk, lyder det fra Dansk Byggeri
I 2007 vil produktionsværdien ved bygge- og anlægsvirksomhed nå op på et rekordhøjt niveau for femte år i træk. Når man ser på den mængdemæssige udvikling, måler man udviklingen i faste priser. Opgjort i prisniveauet i år 2000 beløb den samlede produktionsværdi sig til 181 mia. kr. i 2006.

Produktionsværdien vil stige med nogle få milliarder kroner fra 2006 til 2007, vil bygge- og anlægsaktiviteten også i år sætte rekord i den periode, som vi har sammenlignelige tal for, det vil sige de foregående 41 år. Og dermed er det ny rekord for femte år i træk.

Den kraftige højkonjunktur har medført en tilsvarende vækst i beskæftigelsen. I 1. kvartal 2007 var der 46.000 flere i arbejde end året før. Fremgangen skyldes ikke alene højkonjunkturen, men også det meget milde vintervejr på tællingsdagen medio februar. Den milde vinter har således medført, at virksomhederne har kunnet reducere noget af den store ordrebeholdning af byggeprojekter, som venter på at blive udført.

Ifølge Danmarks Statistik var der 195.000 i arbejde ved bygge- og anlægsvirksomhed i 1. kvartal i år, og dermed nåede beskæftigelsen op på et rekordhøjt niveau, når man betragter 1. kvartal i det enkelte år.

Med de stigende realindkomster og de gode finansieringsvilkår samt de store friværdier er der udsigt til en fortsættelse af den høje byggeaktivitet. Det understøttes på sigt af bl.a. regionernes sygehusplaner og genopretningens af jernbanenettet samt anlægsarbejdet med metro-cityringen.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125