23948sdkhjf

Ingeniørmangel i Nordjylland

Ingeniørforeningen i Danmark advarer mod ingeniørmangel i Nordjylland – og spår, at man i 2020 vil mangle 14.000 ingeniører på landsplan.
Ingeniørmanglen i Nordjylland når nye højde og truer Nordjyllands position som dansk rekordholder i nye opfindelser og innovation, oplyser DR Regioner.

Ledigheden blandt ingeninører i Nordjylland er stadig faldende viser en undersøgelse af arbejdsløsheden blandt akademikere i regionen. På blot en måned er den faldet med 0,5% fra 2,5% til 2,0. Og fortsætter det sådan, er det slut med at være i spidsen for dansk opfindsomhed og innovation.

- Nordjyderne har god grund til at være stolte over, at virksomhederne er blandt de allermest innovative herhjemme. Men opfindsomheden og optimismen kan få et knæk, hvis ikke Danmark og Nordjylland får endnu flere ingeniører. I 2020 vil der mangle mindst 14.000 ingeniører herhjemme, siger Ingeniørforeningens formand, Lars Bytoft.

62% af virksomhederne i region Nordjylland mangler mellem tre og fem ingeniører, og 23% mangler endnu flere, viser en undersøgelse foretaget ved årsskiftet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079