23948sdkhjf

Ordrebogen er godt fyldt hos Lind & Risør

En udlejningsfidus under kriseårene har styrket den sjællandske typehusproducent i et marked, hvor økonomisk pondus kan være forskellen på udvikling og afvikling.
Beskedenhed er normalt en egenskab, der tillægges tilbageholdende jyder, men i tilfældet Lind & Risør er man næsten fristet til at klæbe mærkatet på salgschef Morten Boye Bertelsen, selv om virksomheden altså kun bygger huse øst for Storebælt.

- Vi er meget godt tilfredse med regnskabet. Vi bygger lidt mindre, men til gengæld tjener vi også lidt mere, lyder således vurderingen af det 2013-regnskab, som gav et forbedret overskud med 11 procent til 36,9 mio. kr.

Læs brancheanalysen: Typehusproducenterne bløder med det faldende byggeri

Om det indeværende regnskabsår siger salgschefen:

- Det ser positivt ud. Vi forventer ikke at slå rekorder i 2014, men kan vi lave de samme resultater som i 2013, er vi tilfredse. I øjeblikket ser det ud, som om vi får et bedre år end sidste år, da vi har noget mere i ordrebogen lige nu end ved denne tid sidste år. Men vi befinder os i omskiftelige tider, hvor man kan have to fantastiske måneder for så at opleve en helt død tredje måned.

Kriseproblem blev vendt til positiv fidus
Lind & Risør – der er branchens næststørste typehusproducent efter HusCompagniet – har groft sagt opdelt forretningen i to, hvoraf den ene beskæftiger sig med enfamiliehuse, mens den anden tager sig af rækkehuse.

Og mens rækkehusene typisk opføres, uden at der er en køber på plads til alle, bygges enfamiliehusene på opdrag fra købere. Finanskrisens pludselig indtog for en håndfuld år siden gjorde dog, at mange købere pludselig mistede evnen til at gennemføre handlen.

Situationen ville formentlig trække tæppet væk under de fleste mindre aktører i typehusbranchen, men med en sund egenkapital i ryggen som status som selvfinansierende præsterede Lind & Risør at vende situationen til noget positivt.

- Mange af de huse, vi byggede på toppen af finanskrisen, endte med at blive lejet ud i stedet for at blive solgt. Det viste sig at være en god forretning, og nu har opgangstiderne så betydet, at de lejere, vi lejede ud til i 2009 og 2010, nu køber ejendommene tilbage i det, der er ved at være et opadgående marked for det bynære byggeri, konstaterer salgschef Morten Boye Bertelsen.

Læs brancheanalysen: Typehusproducenterne bløder med det faldende byggeri

Han har tidligere over for Building Supply givet udtryk for, at Lind & Risør i den nuværende udgave ikke har ambitioner om voldsom vækst. Målet er i stedet at konsolidere sig i den nuværende udgave, hvorfor typehusproducenten også foreløbig holder sig til den sjællandske muld.

- Vi har tidligere prøvet lykken i Jylland, men det gav et par hurtige lussinger og så trak vi os hjem til Sjælland igen. Hvis man tror, at man kan sidde i Høje Taastrup en 3-4 timers kørsel fra det sted, hvor tingene sker, og samtidig have føling med det, så går det galt, konstaterer Morten Boye Bertelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109