23948sdkhjf

Kraftig vækst i rådgiverbranchen i 2007

Konjunkturmålingen for april 2007 blandt rådgivende ingeniør-virksomheder, udarbejdet af Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, viser, at branchen forventer, at det høje aktivitetsniveau gennem de seneste 2 år fortsætter. Kun projektering af bolig-byggeri er på stærk tilbagegang. Undersøgelsen viser, at der fortsat er stor mangel på arbejdskraft i branchen.
Henrik Garver, Markedschef i FRI knytter følgende kommentarer til undersøgelsen:

- Vores konjunkturmåling viser tre tendenser. For det første vil der være fortsat høj vækst gennem hele 2007. Væksten er allerede i dag bredt funderet, både geografisk i forhold til landsdele, og på de enkelte markedsområder. Væksten vil fortsat være stærk i Hovedstadsregionen og i jyske købstæder som Århus og Aalborg.

- For det andet står branchen med en stor mangel på arbejdskraft som den nok største udfordring. 60 % af branchens virksomheder forventer at øge beskæftigelsen over det næste halve år, dette er i det nuværende arbejdsmarked ikke uproblematisk. Der arbejdes i dag med historisk lange planlægningshorisonter for stort set alle virksomheder i branchen.

-Den tredje tendens er, atprojektering af boligbyggeri er stærkt reduceret over det seneste halve år, mens der fortsat er solid vækst indenfor erhvervsbyggeriet og i mindre grad indenfor offentligt byggeri, slutter Henrik Garver.

Yderligere vækst i de kommende måneder
FRI virksomhederne har en klar forventning om yderligere vækst over de næste 6 - 12 måneder.

57 % af virksomhederne vest for Storebælt, forventer at ordrebeholdningen forbedres yderligere om seks måneder, mens 42 % forventer en uændret ordrebeholdning om seks måneder i forhold til i dag. Øst for Storebælt er det 66 % af virksomhederne, der forventer en forbedret ordrebeholdning, mens 34 % forventer at ordrebeholdningen forbliver uændret.

Beskæftigelsesudsigterne i branchen er tilsvarende positive: 52 % af virksomhederne vest for Storebælt og 65 % af virksomhederne øst for Storebælt forventer at have flere ansatte om seks måneder end i dag. Hverken vest eller øst for Storebælt forventer virksomhederne en reduktion i beskæftigelsen.

Kilde: Foreningen for Rådgivende Ingeniører - www.frinet.dk

Læs mere om: FRI
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078