23948sdkhjf

Spændende opgave til 3XN i Sverige

Projektet omfatter ombygning af en fredet modernistisk badeanstalt og et nybyggeri på i alt 18.250 m².
3XN er kåret som vinder af arkitektkonkurrencen om et nyt undervisningsbyggeri for Mälardalens Högskola – en professionshøjskole i Eskilstuna sydvest for Stockholm.

Byggeriet til 450 millioner svenske kroner omfatter et areal på 18.250 m², og den nye skole bliver daglig base for 4.000 studerende og 350 ansatte.

- Vision er at skabe et åbent og inspirerende læringsmiljø, der opmuntrer til interaktion mellem studerende og ansatte – på tværs af fagligheder. Vi har desuden lagt stor vægt på, at det nye undervisningsbyggeri skal have en nænsom, men tæt visuel tilkobling til den fredede badeanstalt af Paul Hedquist. Ved at give bygningen en ren geometri og ensartede flader har vi skabt klare referencer til badeanstalten funktionalistiske byggestil, forklarer kreativ direktør og partner i 3XN, Kim Herforth Nielsen.

Indvendigt kobler den nye bygning sig på badehusets dæk i stue og 1. sal, så der skabes et sammenhængende flow mellem nyt og gammelt. Svømmehallens store volumen bevares som skolens bibliotek, og ved desuden at indrette café og studenterhus i badehuset skabes et socialt mødested for de studerende.

Det centrale atrium vil sammen med dobbelthøje auditorier, åbne studiezoner og indre lysgårde skabe en bygning med gode visuelle forbindelser etagerne imellem. Undervisningsrum samles på de tre nederste etager, mens administrationskontorerne placeres øverst i bygningen.

Øvrige arkitekter i konkurrencen var Arkitema, Christiansen & Co, Juul Frost, White og Wingårdh.
Læs mere om: 3XN
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094