23948sdkhjf

Robotter skal skabe utraditionelt betonbyggeri

Teknologisk Institut er i samarbejde med beton- og robotbranchen ved at udvikle en robot, der kan fremstille støbeforme til et mere utraditionelt og spændende betonbyggeri.
Ligenu arbejder Teknologisk Instituts Betoncenter på at udvikle en robot, der kan være behjælpelig med at fremstille nye og alternative støbeforme til den danske betonindustri. Det skriver ErhvervsBladet.

Det skal være slut med de kedelige firkantede betonelementer, der i dag overvejende anvendes til dansk industri- og boligbyggeri. Indtil videre har det været alt for dyrt at sætte folk til manuelt at producere støbeforme til betonbranchen, og derfor har man holdt sig til produktion af firkantede betonelementer, der kan masseproduceres.

Robotten, der stadig er under udvikling, skal kunne programmeres således, at den helt automatisk kan skære forme til betonstøberi ud af skumplast. Resultatet vil være betonelementer med buer og fler-dimensionelle former.

Robotten ventes at være færdig om et år.

- Det er en prototype, som vi hele tiden udvikler på, og jeg vil tro, at vi om et år vil have den prototype, der duer, og som derefter skal pudses af, inden den kan gå ind i produktioner, siger Claus Risager, leder af Teknologisk Instituts robotcenter, til ErhvervsBladet.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125