23948sdkhjf

Nye utraditionelle boliger i Vejle

Et nyskabende og utraditionelt boligprojekt er på vej mod opførelse i Vejle. Arkitektfirmaet Friis & Moltke har, for bygherrerne Kristian Kryger og Steffen Damkjær samt projektadvokaten Jon Søberg, tegnet et 8650 kvadratmeter stort kompleks, bestående af tre uafhængige og varierede bygninger.
Friis & Moltke har tegnet utraditionelt boligbyggeri til opførelse i Vejle.

Bebyggelsen skal danne en karakteristisk overgang mellem skov og by. Dette ses bl.a. i husets form, som afspejler terrænets bevægelse og understreger den sydvendte lomme samt den massive grønne ryg som det bagvedliggende terræn danner.

På midten nedtrapper bygningen sammen med omgivelserne; skrænten, byen og de lave foranliggende bygninger. Nedtrap-ningen efter omgivelserne danner en række store tagterrasser med plads til udeophold med en storslået udsigt.

Opdeling i tre bygninger og den løftede underetage, giver bebyggelsen et åbent og transparent udtryk, med mange flotte kig mellem husene til den grønne ryg.

Boligerne
Boligerne er opbygget med en central fordelingskorridor med adgang fra de åbne og transparente trappe- og elevatortårne i hver ende af bygningerne.

Dette princip sikrer spændende såkaldte duplekslejligheder med særligt flotte gennemlyste rum som spænder fra facade til facade. Sammen med afsnit i dobbelt højde, tilføres boligen således store rumlige og indretningsmæssige kvaliteter.

Samtidig har lejlighederne mulighed for altan til begge sider, eksempelvis en morgenbalkon med udgang fra soveværelset og en aftenaltan med udgang fra enten opholds- eller spisestue.

De øverste lejligheder får store private tagterrasser med masser af plads til ophold og grønne planter, som giver bebyggelsens øverste etage et flot samspil med den grønne skov i baggrunden.

Det dobbelt høje rum tilfører lejlighederne særlige kvaliteter ved kontakt mellem etagerne, med mulighed for flere interessante rumlige oplevelser; fra det åbne og luftige til mere tilbagetrukne og intime rum.

Byggeriet udføres i en høj kvalitet, hvor boligens indretning vil være præget af gedigne materialer og produkter med fokus på kvalitet og udtryk, f.eks. udstyres de med B&O, Unoform eller Lifa inventar, samt Miele hvidevarer.

Byggeriets samlede areal bliver ca. 8650m2, fordelt på ca. 75 lejligheder i størrelser over 100m2. Der etableres 1 parkeringsplads pr. bolig, som placeres delvist under huset.

Kilde: Friis & Moltke - www.friis-moltke.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172